2017 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nin Jüri Heyeti Açıklandı - Son Dakika
Güncel

2017 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nin Jüri Heyeti Açıklandı

2017 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri\'nin Jüri Heyeti Açıklandı

Fotoğraf sektöründe dünyanın saygın uzmanları, Profesyonel, Açık, Gençlik, Ulusal Ödül ve Öğrenci Odağı kategorileri için 2016'da çekilen en iyi fotoğrafları gün yüzüne çıkarıp ödüllendirmek için bir araya geliyor.

28.09.2016 08:57

Fotoğraf sektöründe dünyanın saygın uzmanları, Profesyonel, Açık, Gençlik, Ulusal Ödül ve Öğrenci Odağı kategorileri için 2016'da çekilen en iyi fotoğrafları gün yüzüne çıkarıp ödüllendirmek için bir araya geliyor.

Heyetin seçeceği kazanan fotoğrafların sahipleri sadece en son Sony dijital görüntüleme ekipmanları ve büyük nakit ödüllerin sahibi olmakla kalmayacak, aynı zamanda eserlerini dünya çapında sergileyecek. En önemlisi, dereceye girenlerin tümü ve finale kalan birçok eser dünya çapında tanınıp takdir görecek.

2016 Profesyonel Kavramsal kategoride ödül kazandıktan sonra yaşadıklarını anlatan Julien Mauve konuyla ilgili şunları söyledi: "Her türlü medyada elde ettiğiniz görünürlük ve tanıştığınız insanlarla Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri,her fotoğrafçının çıkması gereken önemli ve göz ardı edilemez bir yolculuk. Ödül töreni gecesiyle sona ermeyip tüm yıl boyunca devam eden bu deneyimden gerçekten büyük bir keyif aldım."

Dünya Fotoğraf Organizasyonu tarafından hayata geçirilen 2017 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri, i yeni kategorileriyle, fotoğrafçıların yaratıcı sınırlarını daha da ileri taşırken dünyanın dört bir köşesinden farklı yetenek düzeylerindeki ve farklı tarzlardaki fotoğrafçıları,  adresi üzerinden, en iyi fotoğraflarıyla ücretsiz olarak yarışmaya davet ediyor.

2017 JÜRİSİ

Profesyonel yarışmanın jüri üyeleri arasında şu isimler bulunuyor: Zelda Cheatle (Başkan) Küratör (Birleşik Krallık); Allegra Cordero di Montezemolo, Küratör ve Sergilerden sorumlu Başkan, Centro de la Imagen (Meksika); Russ O'Connell, Fotoğraf Editörü, The Sunday Times Magazine (Birleşik Krallık); Aida Muluneh, Fotoğrafçı ve Kültürel Girişimci (Etiyopya); Denis Curti, Kreatif Direktör, Tre Oci Vakfı (İtalya) ve Francoise Callier, Angkor Fotoğraf Festivali & Atölyeleri'nde Program Direktörü (Fransa).

Açık ve Gençlik yarışmalarının başkanlığını, aynı zamanda dünyanın 61 ülkesinde gerçekleştirilen Ulusal Ödüller yarışmasında da jüri üyeliği yapacak olan gazeteci ve fotoğrafçı Damien Demolder (Birleşik Krallık) yapacak. Öğrenci Odağı yarışması, Huck Yazı İşleri Müdürü Andrea Kurland (Birleşik Krallık), fotoğrafçı ve Kreatif Direktör Dan Rubin'den (Birleşik Krallık) ve PhotoNOLA kurucusu ve Kreatif Direktörü Jennifer Szhaw'dan (ABD) oluşan üyeler tarafından değerlendirilecek.

Profesyonel yarışmanın Başkanlığını yapan Zelda Cheatle yarışmayla ilgili olarak şunları söyledi: "Benim aradığım şey, düşüncede ve uygulamada orijinallik, vizyonda netlik, yani duvarda veya ekran üzerinde iyi şekilde görüntüye dönüşebilecek net bir konsept olacak. Bir fotoğraf sadelik, iyi işçilik ve kimi zaman da ince zeka veya tutku, hüner, şans veya sağduyu içerebilir ama iyi bir fotoğraf her zaman sizi durdurup kendisine baktırır."

ÖDÜLLER

Kazanan isimler, 20 Nisan 2017'de Londra'da düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Ödüller arasında, en son Sony dijital görüntüleme ekipmanları, 2017 ödül kitabında yer alma imkanı ve Profesyonel kategori birincisi için 25.000 ABD Doları ve Açık kategori birincisi için 5.000 ABD Doları tutarında nakit ödül bulunuyor.

Ayrıca, ödül sahipleri ile finale kalan fotoğrafçılara yönelik yıllık PR kampanyası, dünyanın en prestijli dergi ve gazetelerinin yanı sıra en çok okunan web siteleri ve başlıca fotoğrafçılık yayınlarında uluslararası düzeyde yer almak gibi değerli bir fırsatı da yakalayacaklar. 2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri hakkındaki yalnızca çevrimiçi makaleler bile dünya çapında 14 milyar kez okunma fırsatı sundu.

Ödül kazanan ve finale kalan fotoğrafların tamamı, 21 Nisan ila 7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Londra'daki Somerset House'ta düzenlenecek olan 2017 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri kapsamında sergilenecek.

Yarışma son başvuru tarihleri

5 Aralık 2016 – Öğrenci Odağı yarışması son başvuru tarihi

5 Ocak 2017 – Açık, Ulusal Ödül ve Gençlik yarışmaları son başvuru tarihi

10 Ocak 2017 – Profesyonel yarışma son başvuru tarihi

2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'ne yapılan başvurular, 2015'e göre % 33 artarak 186 ülkeden 230.103 başvuruyla rekor düzeye ulaştı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel 2017 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nin Jüri Heyeti Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement