25 Yıl Sonra İlk Kez Aylıklarını Tam Alan İşçilerin Sevinci - Son Dakika
Güncel

25 Yıl Sonra İlk Kez Aylıklarını Tam Alan İşçilerin Sevinci

25 Yıl Sonra İlk Kez Aylıklarını Tam Alan İşçilerin Sevinci

Mardin Belediyesi'nde çalışan ve 25 yıldan bu yana ücretlerini tam olarak alamayan işçilerin biriken ve toplam 27 milyon lirayı bulan alacakları ödendi.

24.06.2013 15:48

Mardin Belediyesi'nde çalışan ve 25 yıldan bu yana ücretlerini tam olarak alamayan işçilerin biriken ve toplam 27 milyon lirayı bulan alacakları ödendi. İlk kez aylıklarını tam olarak alan belediye işçileri, davul-zurna eşliğinde halay çekti.

Yaklaşık 400 kişinin çalıştığı Mardin Belediyesi'nde, 25 yıldan bu yana aylık ücretlerini tam alamayan belediye işçilerine, biriken alacakları ve geçtiğimiz ayın tam aylık tutarı olan toplam 27 milyon lira ödemesi yapıldı. 25 yıl sonra hem ücretlerini, hem de biriken alacaklarını alan işçiler, belediye binası önünde davul-zurna eşliğinde halay çekti. 56 işçinin yaklaşık 5 milyon lirayı bulan icralık davası nedeniyle bunların alacakları şimdilik ödenmezken, belediye yetkilileri, bu işçilerle görüşülerek davadan vazgeçilmesinden sonra alacaklarının ödeneceğini söyledi.

Belediye binası önünde davul-zurna eşliğinde halay çeken işçiler, Başkan Mehmet Beşir Ayanoğlu'na teşekkür ederken, Hizmet-İş Sendikası Mardin Şube Başkanı Sabri Öztap, Mardin ve belediye işçileri için tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi. Öztap, şöyle dedi:

"Belediye işçilerinin 25 yıllık sorunlarının çözüme kavuşmuş olması, kelimenin tam anlamıyla bir devrimdir. Çeyrek asırlık hayallerin gerçeğe dönüşmesidir. İşçiler belediye başkanımıza, İçişleri Bakanımız'a minettardır. İşçilerin alın teri ve emeklerinin karşılığının tam olarak ödendiği bir gündür. IMF'ye olan borcun sıfırlanması Türkiye için ne kadar büyük bir olaysa, belediye işçilerinin alacaklarının sıfırlanması da, Mardin için o kadar büyük bir olaydır. 21 Haziran 2013 tarihi itibariyle bankaya verilen ödeme emriyle, belediye işçileri, belediye emeklisi ve diğer kurumlara nakil olan belediye işçilerinin, 25 yıldır birikmiş yaklaşık 27 milyon lira olan alacakları tamamen ödenmiştir." - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 25 Yıl Sonra İlk Kez Aylıklarını Tam Alan İşçilerin Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement