28 Belediyeye Yeni Görevlendirme - Son Dakika
Son Dakika Logo

28 Belediyeye Yeni Görevlendirme

11.09.2016 11:41

HDP Merkez Yürütme Kurulu, 28 belediyede yeni belediye başkanlarının görevlendirilmesine ilişkin, "İktidar, 15 Temmuz'u fırsat bilerek, attığı bu vahim adımdan bir an önce vazgeçmelidir.

HDP Merkez Yürütme Kurulu, 28 belediyede yeni belediye başkanlarının görevlendirilmesine ilişkin, "İktidar, 15 Temmuz'u fırsat bilerek, attığı bu vahim adımdan bir an önce vazgeçmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen düzenlemenin Anayasa'nın birçok maddesine, uluslararası anlaşmalara, evrensel hukuka ve temel insan haklarına aykırı olduğu belirtildi.

Düzenlemenin seçmen iradesini yok saydığı, seçilmiş yerel yöneticileri ve kurulları işlevsiz kıldığı öne sürülen açıklamada, "İktidar, 15 Temmuz'u fırsat bilerek, attığı bu vahim adımdan bir an önce vazgeçmelidir." ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Belediyeye Yeni Görevlendirme - Son Dakika


Advertisement