Doğu Anadolu kara esir düştü! 4 ilde 729 yerleşim birimi ulaşıma kapandı - Son Dakika
Güncel

Doğu Anadolu kara esir düştü! 4 ilde 729 yerleşim birimi ulaşıma kapandı

Etkisini hızla artırmaya devam eden kar yağışı, eşi benzeri olmayan manzaralar ortaya çıkarırken, birçok kentte de hayatı durma noktasına getirdi. Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de, 729 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Yolların açılması için çalışmalar sürüyor.

18.01.2021 09:35  Güncelleme: 11:08

Haftalardır dört gözle beklenen kar yağışı, tüm yurtta etkisini göstermeye başladı. Ülkede, karın etkisiyle masal diyarlarını andırmayan görüntüler ortaya çıkarken, birçok kent de kara esir düştü.

KAR KALINLIĞI 1 METREYİ AŞTI

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarından dolayı, Bahçesaray'da 70, Çatak'ta 33, Başkale'de 1 ve Gürpınar ilçesinde ise 50 yerleşim birimine ulaşım sağlanamadığı kaydedildi. Kapanan yolların ulaşıma açılması için kentteki birçok ilçede kar temizleme ve tuzlama çalışması sürüyor.

Hakkari Valiliğince yapılan açıklamaya göre ise olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde 76 köy ve 119 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının bir metreyi aştığı kentte, İl Özel İdaresi karla mücadele ve belediye ekipleri, yolların açılması ve şehir merkezinde bulunan caddelerdeki karı temizlemek çalışmalarını sürdürüyor.

MUŞ VE BİTLİS'TE DE MANZARALAR DEĞİŞMEDİ

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar nedeniyle 215 köy yolunun ulaşıma kapandığını, vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin kapanan köy yollarında çalışma yürüttüğünü aktardı.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan ise kar nedeniyle 165 köy yolunun ulaşıma kapandığını ifade ederken, kapanan yolların ulaşıma açılması için ekiplerin yoğun çaba gösterdiklerini belirtti.

Doğu Anadolu kara esir düştü! 4 ilde 729 yerleşim birimi ulaşıma kapandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Anadolu kara esir düştü! 4 ilde 729 yerleşim birimi ulaşıma kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement