29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okundu.

29.10.2022 13:50  Güncelleme: 13:57

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okundu. Ardından Vali Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil Soysal, tören aracından vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Vali Bilgin, törende, her anı bir mücadele örneği Kurtuluş Savaşı'nın milletin var olma mücadelesi, Cumhuriyet'in ise yeniden dirilişin sembolü olduğunu söyledi.

Milletin tarih boyunca düşmanlarına karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin bugün de sürdüğünü aktaran Bilgin, şöyle devam etti:

"Hain PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütlerine ayrıca Libya'da, Azerbaycan'da, Doğu Akdeniz'de, Suriye'de ve Irak'ta, Cumhuriyet'ine, demokrasisine, milli iradesine, istiklal ve istikbaline gelebilecek tehditleri bertaraf etmiş ve etmeye de devam edecektir. Aziz milletimiz bu değerlerine son nefesine kadar sahip çıkacağını bugüne kadar tüm dünyaya göstermiş ve bundan sonra da göstermeye devam edecektir."

Törende, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ve jimnastik gösterisinin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement