3 Gün Sonra Bulunan İnek Dağda Mahsur Kaldı - Son Dakika
Güncel

3 Gün Sonra Bulunan İnek Dağda Mahsur Kaldı

3 Gün Sonra Bulunan İnek Dağda Mahsur Kaldı

Bartın'ın Örenbaşı Köyü'nde kaybolduktan 3 gün sonra çamura saplanmış bulunan 9 aylık gebe inek, bacağındaki kırık nedeniyle dağlık alanda mahsur kaldı.

24.02.2014 13:18

Bartın'ın Örenbaşı Köyü'nde kaybolduktan 3 gün sonra çamura saplanmış bulunan 9 aylık gebe inek, bacağındaki kırık nedeniyle dağlık alanda mahsur kaldı. İneğin sahibi İbrahim Emiroğlu, doğumdan sonra kesilmesine karar verilen hayvanın başında nöbet tutuyor.

İbrahim Emiroğlu'na ait inek, 3 gün önce kayboldu. Emiroğlu, yaptığı aramalarda ineği bulamayınca jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri, ineği dün dağlık alanda balçıkla kaplı derede buldu. Yaklaşık 10 metre yükseklikten dereye yuvarlandığı tahmin edilen inek, itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından halatla çekilerek kurtarıldı.

Belediyede görevli veterinerin yaptığı kontrolde, 3 gün aç ve susuz kalması nedeniyle bitkin düşen ve ayağa kalkamayan ineğin bacağında kırık saptandı. İnek, dağlık alana araçla da girilememesi nedeniyle mahsur kaldı.

İbrahim Emiroğlu ve yakınları, bir kaç gün içinde doğum yaptırılıp kesilmesine karar verilen ineğin başında nöbet tutmaya başladı. İneğin yanında ateş yakıp, yağmurdan ıslanmaması için naylonla önlem alan Emiroğlu, şöyle konuştu:

"İnek 3 gündür kayıptı. Jandarma ekipleriyle derede bulduk. Ayaklarından halatla bağlayarak çektik. Ancak ayağa kalkamıyor. Bacaklarında kırık varmış. Araç da giremediği için böyle kaldık. Doğum yapmasını bekleyeceğiz. Ondan sonra da keseceğiz." - Bartın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Gün Sonra Bulunan İnek Dağda Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement