30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıldönümü Araban'da Törenle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıldönümü Araban'da Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıldönümü Araban\'da Törenle Kutlandı

30 Ağustos 30 Zafer Bayramının 95’inci yıldönümü, Gaziantep’in Araban ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

30.08.2017 14:51

30 Ağustos 30 Zafer Bayramının 95'inci yıldönümü, Gaziantep'in Araban ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlama programı Araban Kaymakamı Emin Bağlı ve Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'in Hükumet Konağı bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Araban Kaymakamı Emin Bağlı yaptı.

Kaymakam Bağlı konuşmasında, " Birinci dünya savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla ülkemiz sürekli işgal altında tutulmak, insanlarımız esaret altında bulundurulmak isteniyordu. Tarih boyunca hür ve bağımsızlık bir şekilde varlığını devam ettiren Türk Milleti, asla bu durumu kabul etmemiş büyük Önder Atatürk'ün önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesini yüz binlerce şehit vererek kazanmasını bilmiştir. 19 Mayıs 1920'da Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla, lideriyle kucaklaşan Anadolu, Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış Amasya Genelgesinin yayınlanmasının ardından Erzurum ve Sivas Kongreleri ile Milli birlik ve beraberlik sağlanarak tek vücut haline gelinmiştir. 23 Nisan 1920'de TBMM kurulmuş böylelikle hem memleketin yönetimi halkın idaresine verilmiş, hem de Kurtuluş Savaşı'nın merkezi Ankara olmuştur. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladığımız bu günde Türkiye Cumhuriyetimizin Varlığını devam ettirmek adına Var gücümüzle çalışacağımızı ifade ederek burada bulunan herkesin ve büyük Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını canı gönülden kutlarım"dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Bağlı'nın makamında tebrikleri kabulünden sonra program son buldu. Araban Hükumet Konağı bahçesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programına Araban Kaymakamı Emin Bağlı, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emre, Araban İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Araban İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Abdulkadir Özpınar, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kayacı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İskender Gör, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hanifi Karademir, STK ilçe temsilcileri ve daire amirleri katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıldönümü Araban'da Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement