53. Kütüphane Haftası, Kapsamlı Bir Programla Kutlanacak - Son Dakika
Güncel

53. Kütüphane Haftası, Kapsamlı Bir Programla Kutlanacak

53. Kütüphane Haftası, Kapsamlı Bir Programla Kutlanacak

53. Kütüphane Haftası, hafta boyunca gerçekleştirilecek bir dizi etkinlikle kutlanacak.

25.03.2017 11:01

53. Kütüphane Haftası, hafta boyunca gerçekleştirilecek bir dizi etkinlikle kutlanacak.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesince düzenlenecek etkinlik açılış töreni, 27 Mart'ta saat 10.00'da İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak. Törenin "Onur Konuğu" Sevin Okyay olacak.

Halk kütüphanelerinin yanı sıra okul, çocuk, üniversite ve özel araştırma kütüphanelerinin de katıldığı etkinlik kapsamında, bilgi okuryazarlığı, yaşam boyu öğrenme ve okuma alışkanlığı konuları ile kütüphanenin önemine dikkati çekilecek.

Hafta boyunca, tiyatro oyunlarından sergilere, bilimsel konferanslardan kitap konulu sohbetlere, konserlerden canlı performans gösterilerine dek çok renkli yelpazede etkinlikler sunulacak.

Pirinç taneleri, bademler, kelebek kanadı, yapraklar ve kahve lekesine İstanbul silüeti, padişah portreleri ve çeşitli resimler çizen MikroArt Ustası Hasan Kale, 27 Mart'ta Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi'nde canlı performans sergileyecek.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi'nde ise yapraklara hat örnekleri çizen kaligrafi sanatçısı Nick Merdenyan'ın sergisi ziyarete açılacak.

4. Kütüphane Şenliği İlhan Şeşen'in katılımıyla İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Okuma Salonu'nda 28 Mart'ta yapılacak.

Sait Başer, Can Ceylan ve Hayri Ateş 29 Mart'ta Adalar İlçe Halk Kütüphanesi'nde söyleşi yapacak.

İskender Pala 30 Mart'ta Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda, Beşir Ayvazoğlu ise 31 Mart'ta Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde okurlarıyla buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 53. Kütüphane Haftası, Kapsamlı Bir Programla Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement