54. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

54. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne Doğru

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Uluslararası Antalya Film Festivali'nin önemli olduğunu ve dünyadaki önemli aktörleri kente çektiğini söyledi.

12.10.2017 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Uluslararası Antalya Film Festivali'nin önemli olduğunu ve dünyadaki önemli aktörleri kente çektiğini söyledi.

Belek Turizm Merkezi'nde TESK tarafından düzenlenen "İstişare, Değerlendirme, Eğitim ve Mesleki Dayanışma Toplantısı"na katılan Palandöken, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 54'üncüsü düzenlenecek festivalden övgüyle söz etti.

Festivalin ulusal yarışma bölümü kalktğı için yapılan tepkilere değinen Palandöken, "Çok önemli bir festival. Dünyadaki aktörleri, uluslararası alanda bu işi yapanları çekmeyi başarmış bir festival. Herkes, bu işe emek vermiş." dedi.

Antalya'da belediye başkanı, vali ve halkın festivale gönül verdiğini ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Herkes festival için 'olmazsa olmazımız' demiş. Bu bizim için çok önemli demiş. 'Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlarız' demiş, talip olmuş ve dünyadaki bu işi yapan, gerçekten uluslararası boyuttaki bu meslektaşlarını buraya çekmeyi başarmış ülkemizin de insanları. Tabii biri yapar biri bozar. Dolayısıyla bu işin burada olmamasının gölgelenmesiyle ilgili şer odakları devam eder. Ama eminim ki bu haliyle de yapılsa yine uluslararası, gerçekten de çok önemli."

Antalya'nın dünya mozaiğinin bir parçası olduğuna dikkat çeken Palandöken, kentin güneşi, denizi, narenciyesi, lezzetleri ile ön plana çıktığını, bunun yanı sıra insanının da güvenilir olduğunu vurguladı.

Palandöken, şunları kaydetti:

"Akdeniz kültürünü ve misafirperverliğini ülkemizdeki turizmin ilk tanıştığı kent Antalya'dır. Uzun bir tatil süresi olan yer. Ekonomik olarak Türkiye'nin birçok bölgesinden gelen kendi yurttaşlarımız buradaki iş, AŞ peşine koşan insanlarımız. Bu ülkenin değerlerine, emanetlerine sahip çıkacak insanlar. Gün geçmiyor ki bir tane siyasetçiyi, devlet adamını ağırlamasınlar. Sadece bizim ülkemizin değil yabancı devlet adamlarının da ağırlandığı, G20'nin yapıldığı, Türkiye'de ilk defa büyük toplantıların yapıldığı yer Antalya."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 54. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement