652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Doğru

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri\'ne Doğru

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: "Şu anda Kırkpınar için borç para arıyorum. Haftaya 1 milyon 750 bin lirayı bulup güreşçilere, otellere ve sanatçılara ödemem gerekiyor"

19.06.2013 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Şu anda Kırkpınar için borç para arıyorum. Haftaya 1 milyon 750 bin lirayı bulup, güreşçilere, otellere ve sanatçılara ödemem gerekiyor" dedi.

Sedefçi ve CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne Belediyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Sedefçi, toplantıda yaptığı konuşmada, Edirne Valisi Hasan Duruer ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne davet için Ankara'da çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını anımsattı.

Güreşler için ilk daveti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaptıklarını anlatan Sedefçi, "Sayın Cumhurbaşkanı Edirne'ye özel ilgi gösterdiğini, Edirne'nin dünya kenti olması gerektiğini ve Cumhurbaşkanlığı olarak katkı yapmak istediğini ifade  ettiler. Sayın Cumhurbaşkanı, tüm desteğini vereceğini ve Edirne'yle ilgili master plan yapılacağını, Edirne'nin tarihi ve kültürel dokusunun daha ön plana çıkartılması gerektiğini ifade eden cümleler kullandılar" diye konuştu.

Sedefçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı da Ankara'da ziyaret ederek, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne davet ettiklerini ifade etti.

-"Kırkpınar'ın maliyeti 2 milyon lira"

Bir gazetecinin, "Kırkpınar haftası dolayısıyla belediyemiz çok ağır masraf altında kalıyor, güreşlere devlet desteği gelecek mi ?" sorusuna Sedefçi, güreşler için 1 milyon 750 bin liraya ihtiyaç olduğu şeklinde yanıt verdi.

Reklam, bilet ve diğer gelirlerlerinin de olduğunu hatırlatan Sedefçi, "Kırkpınar'da tahminen 1 milyon 750 bin lira para harcanacak. 250 bin lira biletlerden gelir bekliyoruz. 250 bin lira civarında ağalık ihalesinden bekliyoruz. Reklamlardan 100 bin lira gelir bekliyoruz. Devlet de sağolsun fonlardan 100 bin para göndereceklerini bize ifade ettiler" dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikayı'nın eleştirilerinin doğru olmadığını yineleyen Sedefçi, şöyle devam etti:

"Ben şu anda Kırkpınar için borç para arıyorum. Benim haftaya 1 milyon 750 bin parayı bulup güreşçilere, otellere ve sanatçılara ödemem gerekiyor. Yani olay bu. Devletin, hükümetin eli hiç değmiyor maalesef bize. Tüm imkanlarımızla belediyenin 200 personeli çalışacak Kırkpınar'da. Toplam işin maliyeti 2 milyon lira civarındadır." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement