7 Yaşındaki Otistik Öğrenciye, İşkence İddiası - Son Dakika
Güncel

7 Yaşındaki Otistik Öğrenciye, İşkence İddiası

7 Yaşındaki Otistik Öğrenciye, İşkence İddiası

Karaman'da Mevlana İlköğretim Okulu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören 7 yaşındaki Mustafa Cihat Yumru'ya işkence yapıldığı iddia edildi.

28.05.2011 14:50

Karaman'da Mevlana İlköğretim Okulu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören 7 yaşındaki Mustafa Cihat Yumru'nun özel eğitim sınıf öğretmeni Abdurrahman K. tarafından kıyafetlerini sürekli çıkarttığı gerekçesiyle, eğitmek amacıyla oyun odasına kilitlenip kalçasını halıya sürttüğü iddia edildi. Olay, Abdurrahman K. 'nin, yaptıklarını öğrencinin annesi Yasemin Yumru'ya anlatmasıyla ortaya çıktı. Yasemin Yumru'da, öğretmen hakkında polise ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

1 çocuk annesi 27 yaşındaki Yasemin Yumru, otistik oğlu Mustafa Cihat Yumru'yu 25 Mayıs Çarşamba günü okuluna bıraktı. Ders bitiminde ise oğlunu almaya gittiğinde iddia göre 29 yaşındaki öğretmen Abdurrahman K. , oğlunu oyun odasına kilitlediğini söyledi. Yumru, niçin kilitlediğini sorduğunda ise iddiaya göre Abdurrahman K. , öSınıfta sık sık kıyafetini çıkartıyordu. Ben de eğitim için, acıyı hissetsin diye, oyun odasına kilitleyip, kalçasını halıya sürttüm. ''dedi. Bunun üzerine oğlunun kalçasına bakan Yasemin Yumru, morlukları görünce şok oldu. Eşine haber verdikten sonra, öğretmen Abdurrahman K. , hakkında Sanayi Polis Merkezi'ne giderek şikayette bulundu.

Yaşadığı olayı anlatan Yasemin Yumru, 'Oğlum otistik olduğu için hislerini anlatamaz. Sürekli hareketli bir çocuktur. Olay günü oğlumu almaya bir saat geç gitmiştim. Öğretmeni bana oyun odasına kilitleyip, yaptıklarını anlatınca şok oldum. 'Elimden bir kaza çıkacak yoksa, görmek istemiyorum çocuğu"dedi. Hatta 'biraz fazla kaçırmışım' diyerek dalga geçti. Biz çocuğumuzun gelişimi için okula gönderiyoruz. Ama öğretmeninin bunu yapmaya hakkı yok. Zaten birkaç gündür de eliyle ve terlikle hafif şekilde oğluma vuruyordu. Ama görmezlikten geliyordum. Bu nasıl bir vicdandır. Nasıl yapar bir insan bunu, nasıl dayanır aklım almıyor. ''dedi.

Öğretmen Abdurrahman K. 'ye ulaşılamazken okul müdürü Ziya Güler, ailenin şikayeti üzerine konuyu il milli eğitim müdürlüğüne bildirdiklerini ve konunun araştırılması için müfettiş talep ettiklerini belirtti. Böyle bir olayın yaşanmasının zayıf bir ihtimal olduğunu ifade eden Ziya Güler, ' Öğretmen Abdurrahman K. ile birlikte diğer öğretmenler ve velilerin görüşlerini aldık. Araştırıyoruz ama olayın yaşanma ihtimali zayıf, çünkü okulumuzda 7 otistik öğrenci ve bu öğrencilere eğitim veren 3 öğretmenimiz var. 150 metre karelik yer, birinin gözünden kaçsa biri görür. Abdurrahman K. 'de zaten iki öğrenciye eğitim veriyor. ''dedi. Mevlana İlköğretim Okulu bünyesindeki Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin ise 2010-2011 eğitim öğretim yılı başında açıldığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 7 Yaşındaki Otistik Öğrenciye, İşkence İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement