8 Asırlık Gelenek (2) - Yeniden - Son Dakika
Güncel

8 Asırlık Gelenek (2) - Yeniden

8 Asırlık Gelenek (2) - Yeniden

İlk haberimizde Çal Belediye Başkanı Ak Parili Hasan Gündüz, yanlışlıkla CHP'li olarak geçti.

25.08.2013 17:28

Sayın Yazişleri müdürlerine

İlk haberimizde Çal Belediye Başkanı Ak Parili Hasan Gündüz, yanlışlıkla CHP'li olarak geçti. Düzeltip haberimizi yeniden veriyoruz.

--------------

YENİDEN

DENİZLİ'nin Çal İlçesi'ne bağlı Aşağıseyit Köyü'nde, 8 asırdan bu yana sürdürülen Büyük Mehderes Nehri'nde 'Sudan koyun geçirme yarışı' geleneği devam etti.

Sabah saatlerinde başlayan ve bir festival havası içinde geçen yarışları, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Vali Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, Çal Kaymakamı Yusuf Gemici, Çal Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Gündüz ve 5 bine yakın kişi izledi. Yarışmaya 29 çoban, 40 sürüyle katıldı. Çobanlar sürülerini Büyük Menderes Nehri'ne sokarak karşıya geçirmeye çalıştı. Koyunlardan bazıları çobanlarının arkasından hemen suya atlarken, bazıları geldikleri yoldan döndü. Koyunlarını sudan geçirmeyi başaran çobanlara çeşitli armağanlar verildi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, "Denizli çağdaşlığı gelenekleriyle bütünleştiren nadir kentlerden bir tanesi" dedi.

EFSANEDEKİ ÖLÜMSÜZ AŞK

Karakoyunlu aşiretinden bir çoban, Çal Yöresi'ne yerleşen Oğuz beylerinin birinin yanında çalışmaya başlar. Çobanla beyin kızı birbirlerine aşık olur. Yörede çok sevilen çoban, beyden kızını ister. Ancak kızını vermek istemeyen bey, çobana gerçekleştirmesinin imkansız olduğunu düşündüğü bir görev verir. Bey, çobana kızıyla evlenebilmesi için "Koyunlara üç gün boyunca tuz yedireceksin ve Büyük Menderes Nehri'nden su içirmeden karşıya geçireceksin" der. Bu şartı kabul eden çoban, denildiği gibi koyunları su içirmeden karşıya geçirir. Çobanın denileni başarmasına karşın bey yine de kızını vermez. Bey kızının aşkından hastalanması üzerine çoban yöreden kovulur, kız da bir süre sonra ölür. Çoban, bundan sonraki ömrünü kaval çalarak dağlarda geçirir. - Z

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 8 Asırlık Gelenek (2) - Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement