8 Yaşındaki Nesibe İçin Uygun İlik Aranıyor - Son Dakika
Güncel

8 Yaşındaki Nesibe İçin Uygun İlik Aranıyor

8 Yaşındaki Nesibe İçin Uygun İlik Aranıyor

Konya'da 5 yıldan bu yana lösemi hastası (kan kanseri) olan 8 yaşındaki Nesibe Uğurlu, şiddetli geçimsizlik nedeniyle annesi evi terk edince babasıyla birlikte yaşamaya başladı.

02.10.2011 11:28

Konya'da 5 yıldan bu yana lösemi hastası (kan kanseri) olan 8 yaşındaki Nesibe Uğurlu, şiddetli geçimsizlik nedeniyle annesi evi terk edince babasıyla birlikte yaşamaya başladı. Babasının maddi durumunun iyi olmaması üzerine Nesibe'ye yakınları olan 26 yıldır bebek hasreti çeken Mümin- Hacer Özdemir çifti sahip çıktı. 1 yıldan bu yana Özdemir çifti ile kalan Nesibe Uğurlu, gerekli ilik bulunup nakil olamadığı takdirde yaşamasının tehlikeye gireceğini söyledi.

Konya'da 3 çocuk babası 45 yaşındaki Kerim Uğurlu, 5 yıl önce, ailesiyle birlikte iş bulmak için İzmir'e gitti. O sırada 8 yaşındaki kızı Nesibe Uğurlu, lösemi hastalığına yakalandı. Kerim Uğurlu, iş bulamayınca 6 ay sonra yeniden memleketi Konya'nın Seydişehir İlçesi'ndeki Kozlu Köyü'ne döndü. Uğurlu'nun eşi, iddiaya göre şiddetli geçimsizlik sonucu eşi evi terk etti. Kerim Uğurlu, lösemi hastası kızı Nesibe, 14 yaşındaki kızı Merve ve 11 yaşındaki oğlu Hasan Uğurlu ile yaşamaya başladı. Uğurlu'nun diğer kızı Merve'nin de Ailevi Akdeniz Ateşi Hastalığı'na (İrsi ateşli hastalık) yakalanması sonucu çocuklarına bakmakta güçlük çekince Nesibe Uğurlu'ya yakın arkadaşı olan ve 26 yıldır bebek hasreti çeken 47 yaşındaki şoför Mümin Özdemir ile eşi 46 yaşındaki Hacer Özdemir sahip çıktı. 1 yıldır Özdemir çiftiyle birlikte yaşayan ve çifti annesi, babası gibi çok sevdiğini belirten Nesibe Uğurlu, gerekli ilik bulunup nakil olamadığı takdirde yaşamasının teklikeye gireceğini söyledi.

Arkadaşları gibi koşup, oynamayı özlediğini söyleyen Nesibe Uğurlu, biran önce iliğin bulunmasını istedi. İliğin bulunması için Ankara, İstanbul ve Almanya'daki kemik iliği nakil merkezlerine başvurduklarını anlatan Mümin Özdemir, şunları söyledi:

"Nesibe artık bizim neşe kaynağımız. Ailesiylede daha önce sürekli görüşüyorduk. O dönemde de Nesibe bizi seviyordu. Hastalığından dolayı iyi bir bakıma ihtiyaçı vardı. Bizde Nesibe'ye bir evlat olarak sahip çıktık. Sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırıyoruz. Eskiye oranla adeta hayata yeniden tutundu. Herkese neşe saçıyor. Eğer ailesi kabul ederse evlatlık olarak almak istiyoruz. Şu an tek sorunumuz gerekli iliğin bulunması."

Nesibe'nin kendilerine 'anne' ve 'baba' diye hitap ettiğini belirten Hacer Özdemir, "Nesibe, diğer arkadaşları gibi koşup oynamak istiyor. Bana 'anne ben ne zaman rahat bir şekilde oynayabileceğim?' diye soruyor. Bu beni çok yıpratıyor. Bir an önce gerekli iliğin bulunmasını istiyoruz. Araştırmalar yapılıyor ama ne zaman sonuçlanacağı belli değil" dedi. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 8 Yaşındaki Nesibe İçin Uygun İlik Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement