​Metis 2018 Ajandası "Yalan" Temasıyla Çıktı - Son Dakika
Güncel

​Metis 2018 Ajandası "Yalan" Temasıyla Çıktı

​Metis 2018 Ajandası "Yalan" Temasıyla Çıktı

Metis Yayınları'nın 2005 yılından beri çeşitli temalar etrafında şekillendirerek hazırladığı ajanda, 2018 yılı için "yalan" temasıyla çıktı.

17.11.2017 11:19

Kapağında; "Sineğe vurdum palanı, dinlettim mi sana bu koca yalanı, o yalan, bu yalan fili yuttu bir yılan bu da mı yalan? Gerçeğe çevirelim bu düzdüğüm yalanı, hikayedir bunun adı, söylemekle çıkar tadı…" ifadesinin yer aldığı ajandada, edebiyattan istatistiğe, siyasetten bilime hakikatin hayatımızdaki yeri tartışılıyor.

Yalan ve yalancılar üzerine Tahsin Yücel, Sait Faik, Hüseyin Rahmi Gürpınar, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Oğuz Atay gibi Türk edebiyatının önemli ustalarının yazılarına yer verilen ajandada hakikat ötesi kavramına ilişkin de pasajlar yer alıyor.

17 KASIM'DAN İTİBAREN KİTAPÇILARDA

Metis Yayınları "yalan" konulu ajandasının sunuşunda, içine gömüldüğümüz sosyal medya ortamında sadece kendimize benzerlerle iletişimde kalmanın görüşlerimizi destekleyenler dışındaki olgulara kulağımızı kapatmamıza yol açtığını belirtiyor.

Ayrıca hakikat sonrası dünyaya ve yalanlara ilişkin hazırlanan ajandanın teyit.org'un önerisiyle hazırlandığına da değiniliyor.

Metis Ajandası 17 Kasım'dan itibaren kitapçılardan satın alınabilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ​Metis 2018 Ajandası 'Yalan' Temasıyla Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement