9 Eylül'ün Kurtuluş Gününe Gölge Düştü - Son Dakika
Güncel

9 Eylül'ün Kurtuluş Gününe Gölge Düştü

9 Eylül\'ün Kurtuluş Gününe Gölge Düştü

İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan İzmirliler, coşkuyla bayramlarını kutladı.

09.09.2012 12:08

İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan İzmirliler, coşkuyla bayramlarını kutladı. Meydan bayraklarla donatıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Cumhuriyet Meydanının önünde bulunan Atatürk heykelinin önüne Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çelenk bıraktı.

Bu

sırada CHP ve AK Parti ilçe başkanları arasında protokolde tartışma çıktı. İddiaya göre, CHP'li bir ilçe başkanının bu yuhalamalar sizin yüzünüzden demesi üzerine protokol karıştı.

Çelenk bırakma töreninin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaşanan gerginlik sebebiyle AK Partilileri yuhalayan vatandaşlara şu konuşmayı yaptı; "İzmirli vatandaşlar,yuhalamak size yakışmıyor. Nereden gelirse gelsin. Ne düşünürse düşünsün. Onlar bizim bugün misafirlerimiz,hepinizden bugün bunu yapmamanızı rica ediyorum."

Kocaoğlu, törendeki sözlerini şöyle sürdürdü: "Mustafa Kemal, 9 Eylül 1922 Cumartesi günü, karargahı ile birlikte Belkahve'ye vardı.Bir incir ağacının altında, İzmir'i uzun uzun seyretti.Hava kararıncaya kadar burada kaldı ve geceyi geçirmek için Kemalpaşa'ya geçti.Onu, bir iki basamak merdivenle ilk katına çıkılan bir evde ağırladılar.Kapıdan içeri girişte, başları beyaz örtülerle sımsıkı sarılı köy kadınları karşıladı Paşa'yı. Yedi sekiz kadın. Gölgeler gibi çekingendiler.Mustafa Kemal'i o dar girişte görünce, yerlere doğru eğildiler; sarılıp dizlerinden öptüler; baş örtülerinin ucu ile ayaklarından tozlar aldılar.Bir ikisi o tozları gözlerine sürdü. ve onların gözlerinden, Mustafa Kemal'in ayakkabılarına yaşlar damladı.Paşa onları kaldırıp ağır başla selamladı.Kadınlar, önünde el bağladıkları Mustafa Kemal'e yaşlı gözlerle uzun uzun baktı.Bu el bağlayışlar, bu susuşlar; bir milletin sonsuz minneti ve hayranlığını bin sözden çok daha iyi anlatıyordu"

Kocaoğlu'nun konuşmaları üzerine törene gelen vatandaşlar bir daha yuhalamadı.

Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından zeybek gösterisi gerçekleştirildi.

Gösteriden sonra İzmirliler, tören alanından dağıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 9 Eylül'ün Kurtuluş Gününe Gölge Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement