AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Antalya'da - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Antalya'da

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "30 Mart'ta demokrasi kazanacak, darbe girişimcileri değil. Darbe yapmak isteyenlerin arkasına sığınanlar kazanmayacak, korkaklar kazanmayacak, cesur olanlar, dik duranlar kazanacak" dedi.

22.02.2014 19:19

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "30 Mart'ta demokrasi kazanacak, darbe girişimcileri değil. Darbe yapmak isteyenlerin arkasına sığınanlar kazanmayacak, korkaklar kazanmayacak, cesur olanlar, dik duranlar kazanacak" dedi.

Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ile Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesindeki meydanda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında 11 yılda Türkiye'ye neler yapıldığını tüm vatandaşların çok iyi bildiğini kaydetti.

Milli gelirin 11 yılda 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıktığını, IMF'ye olan borcun ödendiğini ve hatta IMF'nin borçlandırıldığını anlatan Çavuşoğlu, 11 yılda Türkiye'ye çok büyük hizmetler yapıldığını ifade etti.

- "Milliyetçilik lafla olmaz"

Dış politikada başarılı bir misyon çizildiğine değinen Çavuşoğlu, Türkiye'nin mazlumların yanında, zalimlerin karşısında yer aldığını söyledi. Gurbetteki Türkleri de yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Gurbette yaşayan vatandaşlarımız, bugün Türkiye ile gurur duyuyorlar. Milliyetçilik sloganla olmaz, icraatla olur. Ülkeni güçlü yapmakla olur. Bugüne kadar Türk'ün adının konulduğu yere, Göktürk Abidelerinin olduğu yere hangi Başbakan gitti? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gitti. Gidemezler. Nerede olduğunu bilmezler. Peki orada yıkılmış Göktürk Abidelerinin anıtlarını kim yaptı? Büyük usta yaptı, yollarını kim yaptı? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyük usta yaptı, AK Parti iktidarı yaptı. Milliyetçilik lafla olmaz, sloganla da olmaz, gidersen, bulursan, bir şeyler yapabilirsen ve gücün varsa milliyetçilik olur."

Bakan Çavuşoğlu, konuşması sırasında geçen CHP seçim otobüsündeki vatandaşları da selamladı. Seçimlerde CHP ve MHP'lilere başarılar dileyen Çavuşoğlu, "30 Mart'ta demokrasi kazanacak, darbe girişimcileri değil, darbe yapmak isteyenlerin arkasına sığınanlar kazanmayacak, korkaklar kazanmayacak, cesur olanlar, dik duranlar kazanacak" diye konuştu.

- "Beldelerin, köylerin hizmet bütçesi daha da artacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel de diğer partilerden seçim çalışması yapan adayların, belde ve köylerde artık hayvancılık yapılamayacağı yönünde iddialarda bulunduklarını anlattı. Türel, "Bir zahmet kanunun ilgili maddesini okurlarsa her şey gayet iyi bir şekilde yazıyor. Tarım ve hayvancılıkla ilgili bütün haklar beldelerimizde, köylerimizde aynen devam edecek. Ne olacak? Hizmet bütçesi daha da artacak, hizmet yağmuru yaşanacak" dedi.

AK Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı Recep Barut ise Taşağıl'da Manavgat Belediyesi bünyesinde hizmet birimi oluşturacaklarını söyledi. Barut, bölgenin sorunlarını çok iyi bildiklerini ve çözümleriyle yola çıktıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu ve Menderes Türel tarafından Taşağıl'daki seçim bürosunun açılışı yapıldı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Antalya\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement