Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Anitta Hipper, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Moskova ziyaretiyle ilgili "Barışa yönelik her türlü çaba önemli. Müzakereleri memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.
Hipper, Brüksel'de düzenlenen günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kendisine Dışişleri Bakanı Fidan'ın Moskova ziyaretine ilişkin soru yöneltilen Hipper, soruyu "Tüm ortaklarımıza ifade ettiğimiz üzere tutumumuz net. Barışa yönelik her türlü çaba önemli. Müzakereleri memnuniyetle karşılıyoruz." diye cevapladı.
Hipper, Ukrayna'nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı duyulması gerektiğini yineleyerek, Rusya'ya yönelik "yaptırım baskısını artırmak" için çalıştıklarını belirtti.
Son Dakika › Güncel › AB'den Fidan'ın Moskova Ziyaretine Destek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.