AB İle İsrail Arasında Uzlaşı - Son Dakika
Güncel

AB İle İsrail Arasında Uzlaşı

AB İle İsrail Arasında Uzlaşı

İsrail'in, Filistin'de yeni yerleşim birimleri inşa etmesinden dolayı AB fonlarından yararlanmasının yasaklanması nedeniyle yaşanan sorun çözüldü.

27.11.2013 22:26  Güncelleme: 22:31

Filistin topraklarında yeni yerleşim birimleri inşa eden İsrail'in, Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanmasının yasaklanması nedeniyle 4 aydır yaşanan sorun uzlaşıyla çözüldü.

İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton arasında yapılan görüşmeler sonrasında İsrail'in, AB'nin araştırma ve inovasyon programı Ufuk 2020'ye katılımına yeşil ışık yakıldı.

İsrail, anlaşma çerçevesinde 2014-2020 bütçesi 70 milyar avro olan programdaki hibe ve kredi olanaklarından yararlanabilecek.

Ashton ve Livni tarafından yapılan ortak açıklamada, "Anlaşma, AB'nin yasal ve mali koşullarına tamamen saygı duyduğu gibi İsrail'in siyasi hassasiyetlerine saygı duyuyor ve ilkeli pozisyonlarını muhafaza ediyor" denildi.

AB, geçen aylarda yayımladığı bir yönetmelik ile Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te bağları bulunan İsrail kurumlarına fonlardan yararlanma yasağı getirmişti. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB İle İsrail Arasında Uzlaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement