"AB Treni Balıkesir' den Geçiyor" - Son Dakika
Güncel

"AB Treni Balıkesir' den Geçiyor"

"AB Treni Balıkesir\' den Geçiyor"

Gerçekleştirilen proje faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

18.06.2012 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Valiliği AB Ofisi AB-UDYK 2012/1 Toplantısı ve "AB Treni Balıkesir' den Geçiyor" Projesi Kapanış Programı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin (ABGS) düzenlediği "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" kapsamında desteklenen, Balıkesir Valiliği Avrupa Birliği Proje Ofisi'nin (BAL-PKM) hazırladığı "AB Treni Balıkesir'den Geçiyor" projesinin faaliyetleri sona ermiş olup proje kapanış töreni Sayın Vali Yardımcımız AB İl Daimi Temas Noktası Nusret ŞAHİN başkanlığında Kaymakamlarımız, İl Müdürleri, STK temsilcilerinin, Eğitici Eğitimi katılımcıları, Resim yarışmasına katılan öğrencilerimiz ve ailelerinin geniş katılım ile birlikte, 14.06.2012 tarihinde Balıkesir İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi toplantı salonunda, AB-UDYK 2012/1 (Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu) toplantısı programında gerçekleştirilmiştir. Toplantıda dört ana başlıkta gündem görüşülmüştür;

Gerçekleştirilen proje faaliyetleri hakkında bilgi verildi, Proje faaliyetleri dâhilinde, ilköğretim öğrencilerine "AB ve Çevre" konulu resim yarışması ödülleri ve PDY Eğitmenlerinin sertifikaları verildi. Projenin kapanışı yapıldı,

AB Ofisi-Projeler Koordinasyon Merkezi (Bal-PKM)'nin 2012 faaliyetleri hakkında bilgi verildi, Dilek ve temenniler alındı.

AB-UDYK 2012/1 toplantısı çerçevesinde; proje kapsamında, Balıkesir Valiliği Projeler Koordinasyon Merkezi personeli ile il ve ilçelerdeki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak Avrupa Birliği süreci ve Avrupa Birliği fonları ile ilgili Proje Döngüsü Yönetimi Eğitici Eğitimleri ile il genelinde 35 Eğitici personel yetiştirilmiştir. Bu eğiticiler ile birlikte tüm il genelinde Proje Döngüsü Yönetimi eğitimleri düzenlenmiş olup bu eğitimler ile 370 katılımcı eğitilmiştir. Eğitimlerin amacı Balıkesir ilindeki kurumların AB müktesebatı konusundaki bilgi düzeyini yükseltmek, AB konusundaki faaliyetleri artırmak ve ilde hazırlanacak yenilikçi ve özgün projelere zemin hazırlamaktır.

Vali Yardımcılarımıza "Türkiye – AB süreci ve AB müktesebatı" bilgilendirme toplantısı, AB Uyum Danışma Yönlendirme kulumuza yönelik "AB Süreci hakkında genel bilgilendirme" semineri, AB Müktesebatı hakkında bilgi düzeyinin artırılması amacıyla tarım sektörü temsilcilerine yönelik olarak "AB Müktesebatında Tarım ve Kırsal Kalkınma" konulu bir toplantı yapılmış olup AB konusunda farkındalık oluşturulmuştur.

Proje kapsamında "AB Kulüplerinin Kurulması" ile ilgili gerekli alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır. Balıkesir Valiliği Proje Ofisi olarak AB Başkenti Brüksel Teknik İnceleme Ziyareti gerçekleştirilmiştir. "İl Proje Envanteri" oluşturuması amacıyla alt yapı çalışmaları yapılmıştır.

İlköğretim okullarında farkındalık oluşturmak amacıyla "AB ve Çevre" konulu resim yarışması düzenlenmiştir. İl merkezi ve ilçelerden toplam 205 resim yapılmıştır.

"AB ve Çevre" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri ve İl Genelinde yetiştirilen Proje Döngüsü Yönetimi Eğiticilerine sertifikaları Vali Yardımcımız AB İl Daimi Temas Noktası Nusret ŞAHİN tarafından verilmiştir.

Proje kapanış töreninde Proje Ortağı GMKA (Güney Marmara Kalkınma Ajansı)'na, Proje iştirakçilerine ve tüm proje katılımcılarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'AB Treni Balıkesir' den Geçiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement