ABD'de Arapça Konuşan Öğrenci Uçaktan İndirildi - Son Dakika
Güncel

ABD'de Arapça Konuşan Öğrenci Uçaktan İndirildi

ABD'de Southwest Havayolu şirketiyle yolculuğa hazırlanan Iraklı öğrenci, amcasıyla telefonda konuşurken kullandığı 'İnşallah' sözü yüzünden uçaktan indirildi.

19.04.2016 02:59  Güncelleme: 08:42

Southwest havayolu şirketinin ABD'nin Los Angeles kentinde bir üniversite öğrencisini telefonda Arapça konuşması üzerine "güvenlik önlemi" kapsamında uçaktan indirdiği kaydedildi.

BAN Kİ-MUN'UN KONUŞMASINI ANLATIYORDU

ABD medyasında yer alan habere göre, 9 Nisan'da gerçekleşen olayda, Berkeley Üniversitesi öğrencisi 25 yaşındaki Irak göçmeni Khairuldeen Makhzoomi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da katıldığı bir toplantının ardından Oakland'a gitmek üzere Los Angeles'ta uçağa bindi.

'İNŞALLAH' DEDİ UÇAKTAN İNDİRİLDİ

Uçak kalkmadan önce telefonda amcasına Arapça Ban Ki-mun'un konuşmasını anlatan öğrenci, amcasına uçakta olduğunu, telefonu kapatması gerektiğini söyledi. Ardından "Sonra konuşuruz "inşallah" diyerek telefonu kapattı. Iraklı öğrenci, ' İnşaallah' sözünü duyan bir kadın yolcunun şikayeti üzerine uçaktan indirildi.

BAŞKA FİRMADAN BİLET ALMAK ZORUNDA KALDI

FBI tarafından havalimanında sorgulanan öğrenci, şüpheli bir durumun olmaması üzerine serbest bırakıldı ancak başka bir firmadan bilet alarak Oakland'a gitmek zorunda kaldı. Southwest havayolundan yapılan açıklamada, söz konusu olayın ardından öğrenciye ulaşılamadığı, firmaya herhangi bir şikayetin de gelmediği öne sürüldü.

"EN ÖNEMLİ DEĞER İNSANİ ONURDUR"

New York Times gazetesine konuşan ve firmaya tazminat davası açmadığını kaydeden Makhzoomi ise "Ailem ve ben çok sıkıntılar yaşadık. Bu da daha öncekilere benzer bir uygulamaydı. Bu dünyadaki en önemli değer para değil insan onurudur. Özür dilemelerini bekliyorum. Belki böylece insanlara eşit davranmayı öğrenirler." ifadelerini kullandı.

BENZER ŞEKİLDE 6 YOLCU İNDİRİLDİ

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) San Francisco bölgesi yetkilileri de ABD'de sadece bu yıl benzer şekilde en az 6 Müslüman'ın uçaktan indirildiğini, Southwest havayolunun geçen hafta da Chicago'da başka bir Müslüman kadın yolcuyu benzer gerekçelerle uçaktan indirdiğini bildirdi.

ABD\'de Arapça Konuşan Öğrenci Uçaktan İndirildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Arapça Konuşan Öğrenci Uçaktan İndirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • bide burdan bak: Bizde metrobüste arapça konuşanları indirelim en azından yer olur hem dilimiz sağlam kalır. Her yer arap oldu Türkçe konuşan yok etrafta. Ha daha iyi Kuran arapça demeyin sakın araplar bile anlamıyo ne yazdığını adamlar üstünde yatıyo yağlı eller ile okuyo. 1 5 Yanıtla

Advertisement