ABD İnsansız Hava Araçları ve Jetlerle IŞİD'i Vurdu - Son Dakika
Güncel

ABD İnsansız Hava Araçları ve Jetlerle IŞİD'i Vurdu

ABD İnsansız Hava Araçları ve Jetlerle IŞİD\'i Vurdu

ABD insansız hava araçları ve jetleri, Erbil yakınlarında IŞİD'e bir saldırı daha düzenledi.

10.08.2014 17:39  Güncelleme: 17:58

ABD, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarını yeni hava saldırısı ile vurdu. IŞİD militanlarının Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil yakınlarında vurulduğu bildirildi.

PEŞMERGE GÜÇLERİNİ KORUMA AMAÇLI SALDIRI

ABD ordusu, Erbil yakınlarında IŞİD militanlarının insansız hava araçları ve savaş uçakları ile vurulduğunu açıkladı. IŞİD’ın Peşmerge güçlerini korumak amaçlı vurulduğu da kaydedildi.

ZIRHLI ARAÇLAR HEDEF ALINDI

Operasyonda, savaş uçaklarının yanı sıra insansız hava araçlarının kullanıldığı ve Şengal dağında mahsur kalan Ezidilere saldırı düzenleyen zırhlı araçların hedef alındığı bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta orduya Irak'ta ilerlemesini durdurmak üzere IŞİD'e saldırı düzenlenmesi emri vermişti.

EZİDİLER'E YARDIM İÇİN ÇABALAR SÜRÜYOR

Bu arada mahsur kalan Ezidilere yardım malzemesi ulaştırmak için çabalar da sürüyor.

FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI BAĞDAT'TA

Fransa hükümetinin yardım çalışmalarına nezaret etmek üzere Irak'a giden Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, krizi görüşmek üzere Bağdat'ta.

Fabius Irak'ın radikal İslamcılarla savaşabilmesi için "geniş bir birlik hükümetine" ihtiyaç duyduğunu söyledi. Fabius daha sonra cihad savaşçılarının tehdidi altındaki Erbil'e geçecek.

Bu arada, ABD ordusunun ardından İngiltere de, Kuzey Irak'a havadan insani yardım yapmaya başladığını açıkladı.

MAHMUR, PEŞMERGE VE PKK'NIN KONTROLÜNDE

Öte yandan, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) elindeki Mahmur ilçesinin üç gün süren çatışmanın ardından Peşmerge ile Kandil’den gelen PKK'lıların kontolüne geçtiği bildirildi.





Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD İnsansız Hava Araçları ve Jetlerle IŞİD'i Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • DOĞUKAN: ALLAHA HAMD OLSUN Kİ BU HARAKET KÜRTLERİ BİRLEŞTİRMİŞTİR. VE ALLAHA AND OLSUN Kİ KÜRTLER ARTIK DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAKTIR. 20 9 Yanıtla
    kürt: amin kardeşim ALLAH BİZİMLE 0 0
  • efe: Papa ıraktaki Hristiyanların güvenliğinden endişeliyiz dedi, ışid Hristiyanları tehdit etti ve aradan 2 gün geçmeden ABD mahmur kampında bulunan ışidi havadan uçaklarla vurdu. Yani anlayacağınız burda ezidi kürtlere yardım felan hikaye şekil A'da bahsettiğim gibi Hristiyanların güvenliğini sağlamak. Olay bu kadar basittir. ABD nin parmağı olduğu heryerde 2 kere değil 10 kere 100 kere düşünün. 4 0 Yanıtla
  • amed: bu dünki haberdi geriden geliyorsunuz 1 1 Yanıtla

Advertisement