Abd: Kırım, Ukrayna'ya Dönünceye Kadar Yaptırımlar Devam Edecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Abd: Kırım, Ukrayna'ya Dönünceye Kadar Yaptırımlar Devam Edecek

Abd: Kırım, Ukrayna\'ya Dönünceye Kadar Yaptırımlar Devam Edecek
22.02.2017 09:47

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, ABD'nin, Kırım Ukrayna'ya dönünceye dek Rusya'ya uygulanan yaptırımların devam edeceğini ve NATO'nun yeni üyeleri için kapılarını açık tutması gerektiğini bildirdi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, ABD'nin, Kırım Ukrayna'ya dönünceye dek Rusya'ya uygulanan yaptırımların devam edeceğini ve NATO'nun yeni üyeleri için kapılarını açık tutması gerektiğini bildirdi.

Haley konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Rusya Ukrayna'daki durumu bozmaya çalışıyor ve Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit ediyor. ABD Avrupa'nın güvenliğini sağlayan enstitülere bağlıdır. NATO'ya desteğimiz sarsılmaz. NATO üyelerinin işbirliğini güçlendirerek ve yeni üyeler için kapıları açık tutarak NATO'yu daha verimli bir organizasyon yapmak için çalışıyoruz.

Rusya'nın Luhansk ve Donetsk'teki belgeleri kabul etmesi Ukrayna'nın doğusunda barışın sağlanması çabalarına bir tehdittir. ABD, Rusya ile ilişkilerin düzeltilebileceğine inanıyor. Ortak tehditlerle karşılıyoruz. Fakat Rusya ile işbirliği Avrupalı dostlarımızın ve müttefiklerimizin zararına kurulamaz. Rusya'yı barışa davet ediyoruz." dedi. - Moskova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Abd: Kırım, Ukrayna'ya Dönünceye Kadar Yaptırımlar Devam Edecek - Son Dakika


Advertisement