ABD ve Rusya'nın, Suriye'nin Kimyasal Silahlarına İlişkin Planı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

ABD ve Rusya'nın, Suriye'nin Kimyasal Silahlarına İlişkin Planı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
ABD ve Rusya\'nın, Suriye\'nin Kimyasal Silahlarına İlişkin Planı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Bu bir umuttur. Suriye'de, kardeşlerin birbirlerini öldürmeleri, umuyorum bununla son bulur" "Bunun arkasından Cenevre süreci geliyor, orada ateşkes öncelikle ilan edilip daha sonra barış sağlanırsa sanıyorum bundan en karlı çıkacak ülkelerden birisi de Türkiye olacaktır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya ve ABD'nin Suriye'nin kimyasal silahlarının denetlenmesi konusunda anlaşmasına ilişkin, bunun Suriye'de akan kardeş kanının durması için bir umut olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Aydın Tezcan'ın kızının Kuşadası'ndaki nikah törenine katılmak üzere geldiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda gazetecilerin Rusya ve ABD'nin Suriye'nin kimyasal silahlarının denetlenmesi konusunda anlaşmasına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Bu gelişmenin umut verici olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu bir umuttur. Suriye'de, kardeşlerin birbirlerini öldürmeleri, umuyorum bununla son bulur. Bunun arkasından Cenevre süreci geliyor, orada ateşkes öncelikle ilan edilip daha sonra barış sağlanırsa sanıyorum bundan en karlı çıkacak ülkelerden birisi de Türkiye olacaktır, daha önce bu öneriyi yapmıştık hayata geçmiş olması bizi mutlu ediyor." - İzmir

Kaynak: AA