Acılı Babanın Meclis'ten Komisyon İsteği - Son Dakika
Güncel

Acılı Babanın Meclis'ten Komisyon İsteği

Acılı Babanın Meclis\'ten Komisyon İsteği

Dört yıl önce Tunceli'nin Hozat ilçesinde vatani görevini yaparken hayatını kaybeden Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, askerde şüpheli şekilde ölen askerlerin ölümlerinin aydınlatılması için TBMM'de grubu olan partilere komisyon kurulması için...

25.03.2013 14:57

Dört yıl önce Tunceli'nin Hozat ilçesinde vatani görevini yaparken hayatını kaybeden Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, askerde şüpheli şekilde ölen askerlerin ölümlerinin aydınlatılması için TBMM'de grubu olan partilere komisyon kurulması için mektup gönderdi.

Tunceli'nin Hozat ilçesinde vatani görevini yerine getirirken nöbet kulübesinde intihar ettiği ileri sürülen Piyade Er Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, oğlunun ölümünün üzerindeki şüphelerin kaldırılması için hukuk mücadelesine devam ediyor. Dört yıl boyunca açtığı sayısız davaya takipsizlik kararı verilmesine rağmen baba Can, kendisinden her defasında delil eksikliği ve yeni delillerin bulunması nedeniyle verilen takipsizlik kararlarına sitem etti. Baba Oktay Can, bugüne kadar mahkemelere 22

delil verdiğini ve hukuk mücadelesinden vazgeçmeyeceğini belirtti.

MEKTUP GÖNDERDİ

Oktay Can, bir yandan hukuk mücadelesine devam ederken diğer yandan da TBMM'de komisyon kurulup askerde şüpheli olarak hayatlarını kaybeden askerlerin ölüm nedenlerinin aydınlatılmasını istedi.

Can, bu nedenle bugün mecliste grubu bulunan 4 partinin grup başkanvekilliklerine komisyon kurulması amacıyla 22 asker ailesinin isminin yer aldığı mektubu gönderdi.

KOMİSYON İSTEĞİ

Baba Oktay Can, mektubu gönderdikten sonra oğlunun intihar etmediğini ve vurularak öldürüldüğünü savundu. Kendisinin başta olmak üzere Türkiye'de 969 ailenin çocuklarının askerde şüpheli şekilde öldüğünü belirten Can, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu şüpheli şekilde ölen askerler için TBMM'de grubu bulunan Ak Parti, CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekillerine; komisyon kurulması için bir mektup gönderdim. Bu komisyon kurulursa çocuklarımızın ölümleri daha kolay aydınlatılır. Askeri mahkemelerde bulunan dava dosyalarının sivil mahkemelere verilmesini istiyoruz. Zaman aşımının kaldırılmasını istiyoruz. 969 aile için askerimizin şehitliklerinin verilmesini istiyorum. TBMM'den 969 aile için sürekli takipsizlik veriliyor."

Dört yıldır devam eden davalarında mahkemeye 22 delil sunduğunu hatırlatan Can, davalarında sürekli takipsizlik verildiğinden yakındı. Can, komisyon kurularak şüpheli ölümlerin üzerine gidilmesi gerektiğini kaydetti.

GÖNDERİLEN MEKTUP

Oktay Can'ın TBMM'de grubu bulunan partilere gönderdiği mektubunda şu ifadeler yer aldı: "Kışlalarda askerlik görevini yaparken şüpheli şekilde hayatlarını kaybeden askerlerimizin ne şekilde ve kim tarafından vurulduklarının ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Anne babalar olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) askerlerin şüpheli ölümleri hakkında bir komisyon kurulmasını istiyoruz. Bu şüpheli ölümlerinde davaların askeri mahkemelerden alınıp sivil mahkemelere taşınmasını istiyoruz. Dosyalarımızın zaman aşımından kaldırılmasını talep ediyoruz. Çocuklarımızın şehitliğinin verilmesini istiyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Acılı Babanın Meclis'ten Komisyon İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement