ADALAR KAYMAKAMLIĞI:  RUAM HASTALIĞI TESPİT EDİLEN 81 AT İTLAF EDİLDİ - Son Dakika
Son Dakika Logo

ADALAR KAYMAKAMLIĞI:  RUAM HASTALIĞI TESPİT EDİLEN 81 AT İTLAF EDİLDİ

ADALAR KAYMAKAMLIĞI:  RUAM HASTALIĞI TESPİT EDİLEN 81 AT İTLAF EDİLDİ
19.12.2019 11:37

ADALAR Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Büyükada'daki bazı atlarda Ruam hastalığı tespit edilmiştir.

ADALAR Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, " Büyükada'daki bazı atlarda Ruam hastalığı tespit edilmiştir. 81 adet at, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca itlaf edilmiştir" denildi.

Büyükada'da kazılan iki çukurla ilgili tartışma sürerken Adalar Kaymakamlığı'ndan açıklama yapıldı.

"RUAM HASTALIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR"

Açıklamada, "İlçemizde bulunan bütün tek tırnaklılar (At, Merkep, Katır), ilgili mevzuatı gereğince yılda iki kez olmak üzere ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde sağlık taramasından geçirilmektedir. Bu yıl sonbahar mevsiminde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüztarafından tek tırnaklıların sağlık taramasından geçirilmesi ve yapılan tahliller sonucunda, Büyükada'daki bazı atlarda Ruam hastalığı tespit edilmiştir" denildi.

"81 AT İTLAF EDİLMİŞTİR"Kaymakamlığın açıklaması şöyle devam etti: "At, merkep, katır gibi tek tırnaklı hayvanlarda görülen Ruam hastalığınıntedavisi ve aşısı bulunmadığından, hastalık tespiti yapılan hayvanların ilgili mevzuat gereği itlaf edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle tahlil sonuçları kesinleşen ve tedavisi bulunmayan hastalığa yakalandığı tespit edilen 81 adet at, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca itlafedilmiştir. Tahlil sonuçları kesinleşmeyen tek tırnaklıların işlemleri ise devam etmektedir. İlçemiz dahilinde uygulanan karantina tedbirleri kapsamında ilçeye hayvan giriş çıkışı durdurulmuştur"

Görüntü DÖkümü: -----------Çukurlar-Atlar


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ADALAR KAYMAKAMLIĞI:  RUAM HASTALIĞI TESPİT EDİLEN 81 AT İTLAF EDİLDİ - Son Dakika


Advertisement