Adana'da 'Tarihi Kentler Birliği' Buluşması - Son Dakika
Güncel

Adana'da 'Tarihi Kentler Birliği' Buluşması

Adana\'da \'Tarihi Kentler Birliği\' Buluşması

Türkiye'nin en büyük yerel yönetim birliği olarak gösterilen Tarihi Kentler Birliği'ne (TKB) üye 225 belediye başkanı Adana'da buluştu.

18.12.2015 20:55

Türkiye'nin en büyük yerel yönetim birliği olarak gösterilen Tarihi Kentler Birliği'ne (TKB) üye 225 belediye başkanı Adana'da buluştu.

Adana'nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi'nin ev sahipliğinde 2 gün süreyle düzenlenen 'TKB Seyhan Semineri', Adana HiltonSA Oteli'nde başladı. TKB Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen, TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile Adana Valisi Mustafa Büyük ve çok sayıda belediye başkanı, milletvekiliyle bürokratların katıldığı etkinliğin açılışında, Adana tanıtım filmi gösterildi.

İKTİSAT KONGRESİNİN YAPILDIĞI BİNA YIKILMIŞ

Konuklara seslenen Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, Türkiye ve Adana'nın tarihi kültürel değerlerini koruyup geliştirmek için çalıştıklarını anlattı. Bu yıl TKB'nin 15'inci kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirten TKB Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, "Birliğimize üye 410 belediyemiz var. Estetik kurullar kurarak, şehirlerimizin estetik güzelliklerini ortaya koymalıyız" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, " İzmir'e gitmiştim. İlk İzmir İktisat Kongresi'nin yapıldığı binamız mevkidaşımız tarafından meydan açmak için yıkılmış. Maalesef tarihi değerlerimize bir dönem sahip çıkamamışız. Şimdi durum değişiyor" diye konuştu.

Adana Valisi Mustafa Büyük de, konuklara teşekkür etti. 'Fotoğraflarla Seyhan' sergisinin açıldığı etkinlikte, sanatçı Eliz Dubaz konser verdi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da 'Tarihi Kentler Birliği' Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement