Adıyamanlılar Vakfı'nın Burs Törenine Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Adıyamanlılar Vakfı'nın Burs Törenine Yoğun İlgi

Adıyamanlılar Vakfı\'nın Burs Törenine Yoğun İlgi

Törene çok sayıda iş adamı, bürokrat, vakıf kurucuları ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra yüzlerce bursiyer öğrenci katıldı.

13.01.2014 09:03  Güncelleme: 11:54

Adıyamanlılar Vakfı'nın Ocak ayı burs töreni büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Törene çok sayıda iş adamı, bürokrat, vakıf kurucuları ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra yüzlerce bursiyer öğrenci katıldı.

Vakfın çok amaçlı salonunda düzenlenen burs törenine, 21 ve 22. Dönem Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu konuşmacı olarak katıldı. TCDD Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş yeni hizmete açılan ve asrın projesi olarak adlandırılarak Avrupa ve Anadolu'yu birbirine bağlayan Marmaray projesi ile ilgili bilgiler sundu. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Abdurrahman Yücel de diyabet (şeker hastalığı) ile ilgili bilgiler vererek bu önemli konuyu gençlerle paylaşma fırsatı buldu.

Sunuculuğunu Yıldız Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisi Hasan Kocabağ'ın yaptığı burs törenine konuşmacı olarak katılan 21 ve 22. Dönem Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, konuşmasını vakıf hizmetlerinin önemine ve son zamanlarda ülkemizde yaşanan sıkıntılara ayırarak sözlerine başladı.

Gençlere "Bu vakfı yarınlara taşıyacak sizlersiniz" diyerek vakfın önemine değinen Göksu, "Vakıflar hayır dualarının kazanıldığı, yardımlaşma ve dayanışmanın olduğu kurumlardır. Bu kurumların değerini iyi bilmek ve iyi anlamak lazımdır" dedi.

Yanlış Yapanlara Bile Dua Edin

Özümüzde ve fıtratımızda dua etmenin esas olduğunu kaydeden Göksu, "Unutmayın ki yaratılışımızın özünde insana dua etmek vardır. İyi şeyler yapan insanlara 'Allah razı olsun' diye dua ederken, yanlış yapan insanlara da 'Allah islah etsin' diye dualarınızı asla eksik etmeyiniz. Türkiye olarak tarihî bir sürece giriyoruz. Bu tarihî süreci baltalamaya çalışan şer odaklarına karşı daima dikkatli olmamız lazım. Eskiden darbeleri sadece askerler yapardı. Oysa ki darbelerin artık şekil değiştirmeye başladığı gözlemleniyor ve farklı kurumlar nezdinde yapılması düşünülüyor. Toplum olarak asla buna rıza göstermemiz lazım" dedi.

Türkiye, Eski Türkiye Değil!

Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını kaydeden Göksu, "Şayet Türkiye üçüncü sınıf ülke konumunda olsaydı belki de başına bu tür belalar gelmeyecekti ve kimseyi de rahatsız etmeyecekti. Bugün tarihî Marmaray, Kanal İstanbul, havaalanları, limanlar ve köprüler gibi önemli projelerin yapılması elbette birilerini rahatsız ediyor. İşte bu önemli projelerin önünü kesmek için de iç ve dış mihrakların senaryoları sürekli devam ediyor. Ancak her şeye rağmen Türkiye artık eski Türkiye değil, 2023 yılında dünyada gelişmiş ülkelerin içerisinde ilk 10'a girmeyi hedefleyen bir Türkiye var artık" diyerek vatandaşların uyanık olmalarını istedi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal ise, burs törenine konuşmacı olarak katılan başta Adıyaman eski Milletvekili Mahmut Göksu'ya ve Marmaray projesi konusunda sunum yapan TCDD Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş ile diyabet (şeker hastalığı) gibi önemli bir konuyu masaya yatıran İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Abdurrahman Yücel'e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Adıyamanlılar Vakfı'nın Burs Törenine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement