Adli Tıp Raporu: Dilan'a Tecavüz Yok - Son Dakika
Güncel

Adli Tıp Raporu: Dilan'a Tecavüz Yok

Adli Tıp Raporu: Dilan\'a Tecavüz Yok

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, yuttuğu boncuğun soluk borusunu tıkaması sonucu ölen, ancak tecavüze uğrayarak öldüğü iddia edilen Dilan Bağdaş'ın otopsi raporu açıklandı.

12.09.2012 16:15  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, yuttuğu boncuğun soluk borusunu tıkaması sonucu ölen, ancak sosyal medyada tecavüze uğrayarak öldüğü iddia edilen 3 yaşındaki Dilan Bağdaş'ın otopsi raporu açıklandı. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde, küçük kızda tecavüz bulgusuna rastlanmadığı ve ölümün 'yabancı cisim tıkaması sonucu boğulma'yla gerçekleştiği belirtildi. Dilan'ın yakınları tecavüz söylentilerini çıkaranlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söylerken, Şanlıurfa Valiliği de sosyal medyada yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Özellikle sosyal medyada yayılan '3 yaşındaki kız çocuğunun tecavüze uğradıktan sonra öldüğü' şeklindeki iddialarla gündeme gelen ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran olay, geçen pazartesi günü Siverek'in Gürakar Beldesi'nde meydana geldi. Gürakar Beldesi'nde nikahsız olarak birlikte yaşayan 6 çocuk sahibi Şeyhmus Kodak ve Keziban Bağdaş çiftinin en küçük çocukları 3 yaşındaki Dilan, pazartesi günü öğleden sonra arkadaşlarıyla sokakta oyun oynarken, yerde bulup ağzına aldığı tespih boncuğunu yuttu. Yuttuğu boncuğun nefes borusunu tıkaması üzerine yere yığılan Dilan'ı gören kardeşleri durumu ailesine bildirdi. Koşarak sokağa çıkan anne Keziban Bağdaş ve yakınları, küçük Dilan'ı otomobille Siverek Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil servise getirilen ve 'yabancı cisim yutması nedeniyle nefes borusu tıkandığı' tanısı ile 45 dakika müdahale edilen minik Dilan kurtarılamadı.

Dilan Bağdaş'ın cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Aynı gün yapılan otopsi sonrası Dilan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Dilan'ın cenazesi, Gürakar Beldesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

'TECAVÜZ' İDDİASI SOSYAL MEDYAYI SARSTI

Olayın dün minik kızın boncuk yutarak öldüğü şeklinde haberleştirilmesinin ardından, sosyal paylaşım sitelerinde bazı kişiler, 3 yaşındaki Dilan'ın tecavüze uğradıktan sonra öldüğü iddialarını özellikle twitter'dan yaymaya başladı. Sosyal medyada geniş yer bulan Dilan'ın ölümüyle ilgili, aralarında birçok ünlü isim de yorum yaptı, tecavüz iddiasına büyük tepki gösterdi. Sosyal medyada 'Dilan'a ne oldu' başlığı altında binlerce kişi, yaptıkları yorumlarla tecavüzü kınayıp sorumluların, bir an önce bulunmasını istedi.

ADLİ TIP RAPORU: TECAVÜZ YOK

Minik Dilan'ın ölümünün ardından ortaya atılan tecavüz iddiaları ve buna gösterilen tepkiler büyürken, otopsinin yapıldığı Diyarbakır Adli Tıp Kurumu raporu da ortaya çıktı. Raporda küçük kızın iddia edildiği gibi tecavüze uğramadığı ve bakire olduğu ifadelerine yer verildi. Cumhuriyet Savcısı, Adli Tıp uzmanının katılımıyla yapılan otopside, küçük Dilan'ın soluk borusundan tespih tanesi gibi, 0.6 santimetre çapında siyah renkte ortası delik yabancı cisim çıkarıldığı belirtildi. Raporda, küçük kızın yuttuğu tespih tanesinin soluk borusunu tıkaması sonucu nefes alamayarak öldüğü görüşüne yer verildi.

VALİLİK: YAZILANLAR GERÇEK DIŞI

Şanlıurfa Valiliği de yaşanan gelişmeler sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Dilan ölümüne ilişkin medyada yer alan haberlerin doğru olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"10 Eylül tarihinde Siverek'in Gürakar Beldesi'nde 112 Acil Komuta Merkezimize yapılan ihbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri, küçük çocuğa yabancı cisim aspirasyonu ön tanısı ile müdahale etmiş Siverek Devlet Hastanesi'nde yapılan 45 dakikalık müdahaleye rağmen küçük çocuk kurtarılamamıştır. Hayatını kaybeden çocuğun yaşının küçük olması sebebiyle müdahalede bulunan sağlık ekipleri tarafından kesin sonuç için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna otopsi yapılması için gönderilmiştir. Güvenlik güçlerinin soruşturma başlattığı konuyla ilgili olarak Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı otopsi sonucunda Dilan'ın yabancı cisim yuttuğu için hayatını kaybettiği belirtilmiştir. Aynı gün yapılan otopsisinden elde edilen bulgulara göre, kişinin ölümünün yabancı cisim aspirasyonuna bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana geldiği şeklinde raporda yer almıştır. Otopsi sonucunda; çocuğa herhangi bir cinsel istismarda bulunulmadığı ve tecavüz edildiğine dair hiçbir bulguya rastlanmadığı; küçük çocuğun bakire olduğu adli tıp raporuna yansımıştır. Dilan'ın ailesinin beyanında da 3 kardeş bahçede oynarken, Küçük Dilan'ın bir şey yuttuğunu, yanında oynayan kardeşlerinin kendilerine söylediğini ve bunun üzerine sağlık ekiplerine bilgi verdiklerini bildirmişlerdir.

Bu bilgiler ışığında internet sitelerine ve sosyal medyaya yansıyan haberlerin tamamının gerçek dışı olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyunun bilgilerine sunulur."

DİLAN'IN AİLESİ DAVA AÇACAK

Kızlarının ölümüyle yasa boğulan, tecavüz söylentisleriyle acıları katlanan Dilan'ın yakınları ise dedikoduyu çıkaranlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Yaşamını yitiren Dilan'ın annesi Keziban Bağdaş ile amcası Hasan Kodak, tecavüz söylentisi çıkaranları sert dille eleştirdi. Gazetecilere açıklama yapan anne Keziban Bağdaş, "Dilan benim yanından ayrıldıktan 10 dakika sonra boncuk yutuyor. Diğer çocuklarım söyleyince hastaneye götürdük ama kurtarılamadı. Tecavüz olayı doğru değil, bu söylentiyi köye gelen 112 acil servis ekibinden birisi çıkarttı. Aile olarak tecavüz iddiasını ortaya atan ve bunu medya aracılığıyla yayanlar hakkında dava açacağız" diye konuştu.

Dilan'ın ölümü sırasında yanına olan 4 yaşındaki Ebru Bağdaş ise, "Kardeşim oyun oynarken evin önünde bulduğu boncuğu yuttu. Bende anneme haber verdim" dedi.

Küçük Dilan'ın amcası Hasan Kodak da tecavüz iddialarına tepki gösterip kendilerini rencide eden bu dedikoduyu yayanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Öte yandan yaşamını yitiren Dilan'ın babası Şeyhmus Kodak'ın, Kırıkkale'de çobanlık yaptığı ve olayı öğrendikten sonra Şanlıurfa'ya dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

Kamuoyunda tepkiye yol açan olayın ardından gözlerin çevrildiği Siverek'teki vatandaşlar da söylentinin kendilerini üzdüğünü ifade ederek, tecavüz iddiasını ortaya atanlara isyan etti. Bazı Siverikliler, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın da yaşamını yitiren küçük Dilan gibi Gürakarlı olduğuna dikkat çekerek, "Söylentiyi çıkaranlar bilinçli bir karalama kampanyası yürütüyor" yorumunu yaptı.

KAYMAKAMLIK VE HASTANENİN İNTERNET SİTELERİ ÇÖKERTİLDİ

Öte yandan, tecavüz iddialarıyla gündeme gelen Siverek İlçesi'nde Kaymakamlık ve Devlet Hastanesi'nin internet siteleri de hacklendi. Redhack grubu tarafından hacklenen internet sitelerini açanlar karşılarında; 'Dilan'ın hesabını soracağız' yazılı metin gördü.

AL,MS(HK/SS) - Şanlıurfa/ Siverek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adli Tıp Raporu: Dilan'a Tecavüz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement