Adopen'den Kızılay'a Mobil Kan Bağışı Otobüsü - Son Dakika
Güncel

Adopen'den Kızılay'a Mobil Kan Bağışı Otobüsü

Adopen\'den Kızılay\'a Mobil Kan Bağışı Otobüsü

Merkezi Antalya'da bulunan ADOPEN firması tarafından Kızılay'a 'Mobil Kan Bağışı Otobüsü' bağışlandı.

12.09.2013 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Antalya'da bulunan ADOPEN firması tarafından Kızılay'a 'Mobil Kan Bağışı Otobüsü' bağışlandı. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak, törenle Kızılay'a devredilen otobüsün kendisi için çok anlamlı olduğunu söyledi.

ADOPEN'in Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) tesislerinde düzenlenen teslim törenine Antalya Vali Yardımcıları Turan Eren ve Mehmet Kurdoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Gülsüm Özet, Döşemealtı Belediye Başkanı AK Partili Nurettin Tursun, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası( ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ADOPEN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Turan Eren, sağlık ve eğitim gibi konularda Antalya'daki hayırseverlerin duyarlı davranışlarının önemine vurgu yaptı. Eren, "Antalya'daki okulların yüzde 60'ında hayırseverlerin desteği vardır. Antalya, hızla değişen, gelişen Türkiye'nin yüz akı bir ildir. Sağlık hizmetleriyle de böyledir" dedi.

1.5 MİLYON BAĞIŞ ALIYOR

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Gülsüm Özet, törende yaptığı konuşmada, Kızılay'ın son dönemde büyük gelişme kaydettiğini söyledi. 15 Bölge Kan Merkezi ve 63 Kan Bağış Merkezi ile Türkiye'de hizmet veren Kızılay'ın ülkedeki kan ihtiyacının yüzde 82'sini karşıladığını kaydeden Prof. Dr. Özet, "2005 yılında 300 bin olarak gerçekleşen bağış sayımız hızlanmış ve bugün 1.5 milyona çıkmış durumdadır. Biz istiyoruz ki yüzde 82 değil yüzde 100'ü karşılayalım ve hiçbir hasta yakını kan aramasın" diye konuştu.

"KAN NAKLİ ORGAN KADAR ÖNEMLİ"

Antalya'nın kan ihtiyacı sürekli artan bir kent olduğunu aktaran Prof.Dr. Özet, şöyle konuştu:

"Antalya'daki 125 bin kan ihtiyacının 100 binini Kızılay karşılıyor. Antalya hem turizm merkezi, hem hasta göçü alıyor, hem de talasemi merkezi. Yıllık yaklaşık 600 talasemi hastasının kan ihtiyacını biz karşılıyoruz. Dünya çapında transplantlar Antalya'da yapılıyor. 2012 yılı başından beri yaklaşık 520 hastaya kalp, karaciğer, böbrek, kol ve yüz nakli yapılmış ve bu nakiller sırasında da kullanılan çok fazla kan ürünü Kızılay tarafından karşılanmıştır. Kan nakli, bulunan organ kadar önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

"BENİM İÇİN ÇOK ANLAMLI"

ADOPEN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak da Mobil Kan Bağış Otobüsü'nü Kızılay'a bağışlamanın kendisi için büyük bir önem taşıdığını söyledi, İşadamı Sak, "Bu otobüs benim için çok anlamlı. Çünkü kan toplamak çok büyük bir problem. Köydeki insanın ayağına gidersek kanlar toplanır. O yüzden bu otobüsün köylerden çok kan toplayacağına inanıyorum. Geçen sene babaannemi kaybettim. Kolay bulunmayan AB negatif kan grubundaydı. Buradaki arkadaşlarım seferber oldular, kanı bulduk. Ama 3- 4 ay yaşayabildi. Ondan sonra Kızılay'dan böyle bir talep gelince çok anlamlı geldi. 1 değil, 2 değil, 3 tane olsa 3'üne de talibim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Gülsüm Özet, ADOPEN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak'a plaket verdi. Daha sonra protokol üyeleri Mobil Kan Bağış Otobüsü'nün teslimi için kurdele kesti. Törende yer alan bazı katılımcılar ise kan bağışında bulundu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adopen'den Kızılay'a Mobil Kan Bağışı Otobüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement