Afganistan'da G7+ Ülkeleri 4. Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da G7+ Ülkeleri 4. Toplantısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : G7+(Savaştan etkilenen ve kriz halindeki ülkeler)'in 4. toplantısı Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin konuşması Afganistan'da g7+ ülkeleri 4. toplantısı KABİL (AA) – Afganistan'ın başkenti Kabil'de, g7+ ülkelerinin 4. toplantısı yapıldı.

23.03.2016 16:46

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

G7+(Savaştan etkilenen ve kriz halindeki ülkeler)'in 4. toplantısı

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin konuşması Afganistan'da g7+ ülkeleri 4. toplantısı

KABİL (AA) – Afganistan'ın başkenti Kabil'de, g7+ ülkelerinin 4. toplantısı yapıldı.

Çatışmalardan etkilenen ülkelerin "Hoşçakal çatışma, hoş geldin kalkınma" mottosuyla oluşturduğu hükümetler arası örgüt olan g7+'nın bakanlar toplantısının açılış konuşmasını Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani yaptı. Gani, ülkesinin son yıllarda farklı alanlarda gelişim gösterdiğini fakat güvenlik ve yolsuzluk açısından sorunlarla kaşı karşıya olduğu söyledi.

Devlet Başkanı Gani, "İstikrarsızlık ve yolsuzluk Afganistan'ın gelişmesini engelliyor, halkımız yolsuzlukla mücadele için birlik olmalı." dedi.

Afganistan Dışişleri Bakanı Selahattin Rabbani, yarın da devam edecek g7+ ülkelerin 4. toplantısında, yardım eden ve yardım alan ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için çabalayacaklarını söyledi.

Toplantıda Afganistan hükümeti ülkedeki siyasi ve ekonomik durumla ilgili g7+ üyelerine bir rapor sunacak.

Afganistan'la birlikte Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Komorlar Birliği, Fildişi Sahili, Demokratik Kongo, Gine, Gine Bissau, Haiti, Liberya, Papua Yeni Gine, Sao Tome, Sierra Leone, Solomon Adaları, Somali, Güney Sudan, Doğu Timor, Togo ve Yemen'in üye olduğu g7+ 10 Nisan 2010'da kuruldu.

Afganistan\'da G7+ Ülkeleri 4. Toplantısı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da G7+ Ülkeleri 4. Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement