Afyonkarahisar - ´Büyük Zafer Koşusu´ 21 Saatte Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar - ´Büyük Zafer Koşusu´ 21 Saatte Tamamlandı

Afyonkarahisar - ´Büyük Zafer Koşusu´ 21 Saatte Tamamlandı

Afyonkarahısar'dan Böyle Başladı, Tekırova'da Böyle Son Buldu

30.08.2010 19:38

AFYONKARAHISAR'DAN BÖYLE BAŞLADI, TEKIROVA'DA BÖYLE SON BULDU

BÜYÜK Taarruz'un 88'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen 345 kilometrelik Büyük Zafer Koşusu'nun üçüncüsü, Afyonkarahisar'dan Antalya'ya 21 saatte tamamlandı.

Zaferin zirvesi Kocatepe'den başlayan koşu, Antalya'nın zirvesi 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'nda göndere bayrak çekilmesiyle son buldu.

Tekirova Belediyesi'nin Büyük Taarruz'un 88'inci yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar'dan Antalya'ya düzenlediği 345 kilometrelik 'Büyük Zafer Koşusu' dün saat 14.00'da Büyük Taarruz Şehitliği'nde bayrak ve toprak teslimiyle başlamıştı. Şampiyon sporculara bayrak ve toprak teslimini Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu başkanlığındaki heyet yapmış, aralarında Balkan ve Avrupa şampiyonlarının da bulunduğu 11 atlet trafik eskortları ve ambulanslar eşliğinde koşarak yola çıkmıştı.

Sporcular, Kocatepe'den başladıkları, Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Tekirova Beldesi'ne kadar olan koşularını 21 saatte iki ekip halinde koşarak saat 11.00'de başarıyla tamamladı.

"Zaferin Zirvesinden Akdeniz'in Zirvesine" sloganıyla düzenlenen koşuda şampiyon atletler Derya Demiral, Tahsin Dağseven, Ceylan Gündüz, Agit Akıncı, Aslı Köse, Kemal Ekin, Engin Özel, Damla Gönen, Metin Kaya, Hikmet Tuğsuz ve Demet Güvenç, hakemler Oktay Şensoy ve Çiçek Solon gözetiminde koştu. Tekirovalıların ellerinde bayraklar ve sevgi gösterileriyle karşıladığı koşucular, hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı söyledi. Tekirova Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Üras, sporcuları kutladı. Daha sonra protokol ve sporcular, 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'na teleferikle çıktı.

Buradaki Cumhuriyet Kokteyli'ne Kemer Kaymakamı Bayram Ali Köse, Kemer Emniyet Müdürü Hasan Mutlu ve çok sayıda vatandaş ile yerli ve yabancı turistler katıldı.

"GURURLA GETİRDİK VE DİKTİK"

Ev sahibi Başkan Üras, "Zafer bayramı Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'nin ulusal bayramıdır. Şanlı Türk bayrağını Afyonkarahisar'dan Tekirova'ya gururla getirdik ve zirveye diktik. Bu organizasyonun üçüncüsünü de alnımızın akıyla yaptık. Büyük Zafer'e yakışan bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkesi başta sporcularımız olmak üzere kutluyorum. Şehitlerimizi ve gazilerimizi burada saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Kaymakam Bayram Ali Köse ise "Afyonkarahisar'dan başlayıp Tekirova'da biten bu organizasyonun gelecek yıllarda da devam etmesini diliyorum ve emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum. Zafer bayramınız ve bayramımız kutlu olsun" diye konuştu.

GÖNDERE BAYRAK ÇEKİLDİ

Konuşmaların ardından protokol, koşuculara belgelerini ve madalyalarını verdi. Son olarak koşucular, Afyonkarahisar'dan getirdikleri bayrağı Başkan Üras ve Kaymakam Köse'ye verdi. Kocatepe'den gelen dev bayrak törenle göndere çekildi. 10. Yıl Marşı eşliğindeki havai fişek ve sis bombası gösterisi, davetlileri büyüledi. Bulutların arasına fırlatılan renkli havai fişeklerin patlamasının ardından içlerinden paraşütle atlayan Türk bayraklı asker maketlerinin çıkması, ayakta alkışlandı.

TURİSTLER DE KATILDI

Tahtalı Dağı'nın zirvesinde yapılan törene protokol ve Tekirovalılar kadar yerli ve yabancı turistler de yoğun ilgi gösterdi. Zirveden Akdeniz körfezini izleyen Rus turistler, ellerinde aldıkları küçük Türk bayraklarıyla da 10. Yıl Marşı'na eşlik etti. Aileleriyle birlikte Kemer'e tatile gelen ve teleferikle zirveye çıkan gençler Özge Candan Yıldırım, Merve Nur Yıldırım, Müge Yıldırım ve Naz Ünlü de Afyonkarahisar'dan gelen dev Türk bayrağıyla hatıra fotoğrafı çektirdi ve zafer kutlamalarına eşlik etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar - ´Büyük Zafer Koşusu´ 21 Saatte Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement