Afyonkarahisar CHP Milletvekili ile Ak Partili Başkan Arasında 'Roman' Tartışması - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar CHP Milletvekili ile Ak Partili Başkan Arasında 'Roman' Tartışması

Afyonkarahisar CHP Milletvekili ile Ak Partili Başkan Arasında \'Roman\' Tartışması

CHP milletvekili ile Ak Partili başkan arasında 'Roman' tartışmasıCHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban'ın Roman vatandaşlar için 'suç makinesi' ifadesini kullanarak 'nefret suçu' işlediğini belirterek, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

15.06.2016 23:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP milletvekili ile Ak Partili başkan arasında 'Roman' tartışması

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban'ın Roman vatandaşlar için 'suç makinesi' ifadesini kullanarak 'nefret suçu' işlediğini belirterek, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Başkan Çoban ise Ankara yolu çevresindeki arazide yaşayan Romanlar için bu ifadeyi kullandığını, bunun dışındaki Romanları kast etmediğini belirtti.

Afyonkarahisar Belediyesi önünde basın açıklaması yapan, kendisi de Roman olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban hakkında, Roman vatandaşlara yönelik sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'ın da katıldığı açıklamada, Purçu, Roman vatandaşların, Ankara yolu üzerinde çadır kurarak yaşadıklarını kaydetti. Purçu, Başkan Çoban'ı telefonla arayarak göçebe yaşayan bu insanlara su, çocuk parkı ve tuvalet gibi hizmetlerin götürülmesi talebinde bulunduğunu kaydetti.

'NEFRET SUÇU İŞLİYOR, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Roman vatandaşların çoğunluğunun göçebe olduğunu vurgulayan Purçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile telefonla görüşerek su, tuvalet ve çocuk parkı talep ettik. Sayın Başkan yardımcı olmaya çalışacağını söyledi. Ancak 3 aydan beri hiçbir gelişme olmadı. Önceki gün danışmanım aracılığıyla Başkan Çoban'a ulaşmaya çalıştım. Ancak Sayın Belediye Başkanı, 'Neden sürekli beni rahatsız ediyor. Özcan Bey'in istekleri büyük istekler, onu biz yapamayız. Söyleyin bir daha bizi rahatsız etmesin. Oradaki Romanlar suç makinesi' demiş. Böyle bir şey var mı? Ben de oradan çıktım, ben suç makinesi miyim? Annemin, babamım bir tane sabıkası yok. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'nü arayıp burada suç işleyen kimse olup olmadığını sordum. Bana verilen cevapta 'Bize gelen şikayet yok' denildi. Başkan Çoban açıklamalarıyla nefret suçu işliyor. Hakkında, suç duyurusunda bulunacağız."

'SUÇ MAKİNESİ GİBİ HAREKET EDİYORLAR'

Belediye Başkanı Çoban ise Ankara yolu çevresindeki arazide yaşayan Romanlar dışındakileri hedef alan bir şey söylemediğini iddia etti. Özcan Purçu'nun danışmanıyla yaptığı görüşmenin içeriği hakkında bilgi veren Başkan Çoban, şunları kaydetti:

"Sayın milletvekilinin asfalt, çocuk parkı, su, elektrik ve tuvalet istediği göçebe vatandaşlarımız Afyonlu değil. Buraya 4- 5 aylığına geçici olarak geliyorlar. Herkesi rahatsız ediyorlar. Afyon'da yerleşik yaşayan Roman vatandaşlarımız da bunlardan hoşnut değil. Bunlar normal Roman değil, adeta 'suç makinesi' gibiler. Ama bakınız üstüne basa basa söylüyorum, özellikle belirtiyorum, 'suç makinesi' derken, Afyon'da ve diğer şehirlerde yerleşik yaşayan Roman vatandaşlarımızı kastetmiyorum. Sayın vekilin hizmet istediği Ankara yolundaki göçebeleri kastediyorum' dedim."

CHP MİLLETVKELİ KÖKSAL DA AFYONLULARIN RAHATSIZLIĞINI DOĞRULADI

Purçu'nun danışmanıyla görüştüğü sırada TBMM'de olduğunu vurgulayan Başkan Çoban, daha sonra Ak Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Hatice Özkal ve Ali Özkaya ile CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'ı odasında ziyaret ettiğini belirtti. Milletvekili Köksal'la görüşmesi sırasında Özcan Purçu ile yaşadığı diyaloğu da anlattığına değinen Başkan Çoban, "Hem Burcu Köksal, hem de odasındaki eşi, 'Evet Afyon halkı çadır kurarak yaşayan bu göçebelerden rahatsız' cümlesini kullandı" diye konuştu.

'HER TÜRLÜ HİZMETİ GÖTÜRÜYORUZ'

Afyonkarahisar'ın farklı yerlerinde yaşayan yerleşik Romanlara her türlü hizmeti götürdüklerini, sofralarına misafir olduklarına değinen Başkan Çoban, sözlerini şöyle tamamladı:

"Romanların olduğu mahallelere birçok hizmeti ilk kez ben götürdüm. Afyonkarahisar'da yerleşik yaşayan Romanların diğer Romanlardan hiçbir farkı yok. Sözlerim sadece Ankara yolunda çadır kuranları kapsıyor. Sözlerimin arkasındayım. Ankara yolu civarında çadır kuran göçebelerin çoğunluğu 'suç makinesi' gibi hareket ediyor. Muhtarlarımız, halkımız, sanayi sitesi esnafımız ve tüm Afyon şahittir. Bu durumdan Afyon'da yerleşik yaşayan Roman vatandaşlarımız da şikayetçi. Hatta Roman vatandaşlarımız bu göçebelerimiz için, benim kullandığım tabirden daha ağırlarını kullanıyor ve Afyon'dan gönderilmesini istiyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar CHP Milletvekili ile Ak Partili Başkan Arasında 'Roman' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement