Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar\'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesinde Kaymakamlık şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği düzenledi.

13.06.2017 11:49

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesinde Kaymakamlık şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği düzenledi.

Başmakçı Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Başmakçı Kaymakamlığı tarafından şehit ailelerine ve gazilere verilen iftar yemeğine Kaymakam Yakup Kılınçoğlu ve Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü'nün de katıldığı belirtildi.

İftar yemeğinde konuşan Belediye Başkanı Gönüllü, her zaman şehit ailelerine ve gazilere sonuna kadar sahip çıkacaklarını ve bu konuda üzerlerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Gazilerin her aşaması gerçek bir kahramanlık destanı olan milli mücadele sırasında, canlarını hiçe sayarak cepheye koştuklarını ve işgal güçlerini kutsal vatan topraklarından attıklarını belirten Gönüllü, şunları kaydetti:

"Kore Savaşı'nda, Kıbrıs Barış Harekatında, NATO Barış Gücü olarak dünyanın çeşitli yerlerinde ve terörle mücadele konusunda da üstün başarı göstermişlerdir. Ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna üstün fedakarlıklar göstererek, canı, kanı pahasına, ölümüne göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan Gazilerimizin kahramanlıkları hafızalarımızdan silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu gün bir arada duruyorsak da bunu kahraman şehitlerimize borçluyuz. Bu nedenle şehit ailelerimize sonuna kadar sahip çıkacağız."

Sandıklı'da mahalle iftarları

Sandıklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen mahalle iftarları sürüyor.

İlçede Kevser Mahallesi, Hisar Mahallesi, Cuma Mahallesi, İstasyon Mahallesi, Çakır Mahallesi'nde yapılan iftar proğramları yoğun ilgi gördü.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı "Mahalle iftarı" diğer mahallerde de yapılması planlanıyor.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, iftarda vatandaşlarla birlikte hep beraber oruç açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

"Mahalle İftarı" programları kapsamında iftar yemeği sonrası vatandaşlara Osmanlı şerbeti ve macunu, patlamış mısır, bardak mısır, pamuk şeker, çay, meyve suyu ikram edildi.

İkramlardan sonra sahne alan semazen, Aşuk ile Maşuk gösterileri, gelenlerden yoğun ilgi gördü.

Programın sonunda iftara katılanlara Başkan Çöl tarafından hazırlatılan hediyeler dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement