Afyonkarahisar Gönüllü Tiyatrocular Gündüz İşte, Akşam Sahnede - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Gönüllü Tiyatrocular Gündüz İşte, Akşam Sahnede

Gönüllü tiyatrocular gündüz işte, akşam sahnedeAfyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda farklı meslek gruplarından gönüllü oyuncular görev yapıyor.

29.03.2018 11:07

Gönüllü tiyatrocular gündüz işte, akşam sahnede

Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda farklı meslek gruplarından gönüllü oyuncular görev yapıyor. Muhasebeci, kadın kuaförü, öğrenci, sağlık çalışanı gibi meslek gruplarından gönüllü tiyatrocular gündüz işlerini yaparken, akşam ise sahneleyecekleri oyun için prova yapıyor.

Afyonkarahisar Belediyesi Şehit Tiyatrosu'nda aralarında kapı tamircisi, gazeteci, öğretmen, muhasebeci, bankacı, kadın kuaförü, üniversite öğrencisi, belediye çalışanı, sağlık personeli ve gümüşçü gibi farklı mesleklerde çalışan gönüllü oyuncular görev yapıyor. Gündüzleri mesleklerini icra eden gönüllü tiyatrocular, akşam olduğu zaman oyunlarına hazırlanıyor. Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas'ın öncülüğünde çalışmalarını sürdüren gönüllü tiyatrocular büyük bir özveriyle oyunlarını sahnelemek için çalışıyor.

20 GÖNÜLLÜ OYUNCU VAR

9 yıldır Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda sanat yönetmeni olarak görev yapan Hasan Hüseyin Elmas, gönüllü oyuncularla gurur duyduğunu söyledi. 20 kişilik oyuncu kadrosunun tamamının gönüllü tiyatroculardan oluştuğunu aktaran Elmas, Afyonkarahisar halkının da tiyatroyu çok sevdiğini belirtti. Görev süresi boyunca 200'e yakın gönüllü tiyatro oyuncusuyla çalıştığını aktaran Elmas, Yeni oyunumuza 20 oyuncumuzla hazırlanıyoruz. Seçmeler yapıyoruz. Birçok meslek dalından kadın, öğretmen, doktor, avukat, psikolog, muhasebeci, belediye işçisi, kapı tamircisi, gazeteci arkadaşlarımız gönüllü olarak tiyatromuzda bulunuyor. Bu arkadaşlarımızla birlikte tiyatro yapıyoruz dedi.

'İNANILMAZ BİR TİYATRO SEYİRCİSİ VAR'

Afyonkarahisar halkının tiyatroya olan bakışının her geçen gün değiştiğine ve tiyatroseverlerin sayısının arttığına dikkati çeken Elmas, sahneledikleri tiyatro oyunlarıyla büyük beğeni topladıklarına işaret etti. Elmas, Bundan 9 yıl önce tiyatro bu kadar bilinmiyordu. Şu anda tiyatroya inanılmaz bir rağbet var. Afyonkarahisar'da inanılmaz bir tiyatro seyircisi oluştu. Bu yan tiyatro gruplarının oluşmasından ve devlet tiyatrolarının sıklıkla gelmesinden anlaşılıyor. Afyonkarahisar'da nerede bir tiyatro yapılıyorsa salon tıka basa dolu oluyor diye konuştu.

'TİYATRO SEVGİSİ ÖMÜRBOYU SÜRER'

Gönüllü oyunculardan serbest muhasebeci ve mali müşavir Zafer Seçme, tiyatroda bulunmak ve sahnede olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu anlattı. 12 yıldır Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda gönüllü oyuncu olarak yer aldığını söyleyen Seçme, şöyle dediGönüllü tiyatrocu olarak tiyatro sahnelerinde olmaktan çok mutluyum. Günün stresini attığımız güzel bir ortam. Tiyatro sahnesinin tozunu alan kişi tiyatroya daha çok bağlanır ve içerisinden çıkmaz. Tiyatro sevgisi ömür boyu sürer. Tiyatroda olmaktan ve bulunmaktan çok mutluyum.

'BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM'

Gündüzleri kadın kuaförü olarak kendi iş yerinde çalışan Metin Kayacan da tiyatronun bir gönül işi olduğunu ve gönül verilmeden başarı sağlanamayacağını vurguladı. Kuaförlüğün yanı sıra uzun yıllardır tiyatroda görev aldığını belirten Kayacan, tiyatro yapmanın haklı gururunu yaşadığını söyledi. Kayacan, Tiyatroya gönül veren ve yapmanın sevincini yaşayan birisiyim. Belediye Şehir Tiyatrosu gönüllü oyuncusu olarak birçok oyunda yer aldım. Tiyatro yapmayı istiyordum ve yapıyorum. İçimizde varmış. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum dedi.

Afyonkarahisar Gönüllü Tiyatrocular Gündüz İşte, Akşam Sahnede
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Gönüllü Tiyatrocular Gündüz İşte, Akşam Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement