AGİD'den Anayasa Paneli - Son Dakika
Güncel

AGİD'den Anayasa Paneli

AGİD\'den Anayasa Paneli

AGİD yeni anayasa çalışmaları için panel düzenledi.

03.04.2012 09:32

AGİD'den yeni anayasa çalışmalarına katkı

AGİD anayasa çalışmalarına duyarsız kalmadı

AGİD yeni anayasa çalışmalarına duyarsız kalmadı

Genç İşadamları'ndan 'Anayasamızı Hazırlıyoruz' Paneli

Adıyaman Genç İşadamları Derneği yeni anayasa çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla 'Anayasamızı Hazırlıyoruz' paneli düzenledi. Oturum Başkanlığını Av. Abdurrahman Dursun'un yaptığı panele Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak ile Müzisyen Sanatçı Şanar Yurdatapan konuşmacı olarak katıldı.

Adıyaman Genç İşadamları Derneği (AGiD) tarafından düzenlenen 'Anayasamızı Hazırlıyoruz' konulu panele Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak ile Müzisyen Şanar Yurdatapan, yeni anayasa ile ilgili görüşlerini Adıyamanlılarla paylaştı.

İş'te Adıyaman Dergisi işbirliği ile düzenlenen programın açış konuşmasını yapan AGİD Başkanı Ahmet Oral, 2012 yılının en önemli gündemlerinden birinin yeni anayasa çalışmalarının olduğunu ve genç Adıyamanlılar'ın da duyarsız kalamayacağını belirterek, " Türkiye'nin birçok ilinde, İstanbul'un birçok ilçesinde devam eden TkMM (Türkiye Küçük Millet Meclisi) toplantılarından birini AGİD olarak düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2012 yılının sonunda yeni anayasanın tamamlanması hedefleniyor. Meclis'te oluşturulan uzlaşma komisyonu bütün sivil toplum kuruluşlarından yazılı görüşler topluyor. AGİD olarak biz de yeni anayasanın oluşumuna katkıda bulunmak, hemşehrilerimizin düşüncelerini almak amacıyla bu paneli düzenledik. Eğitimden kültüre, ekonomiden spora kadar birçok alanda çeşitli faaliyetlerde bulunan AGİD, en önemli gündemlerimizden biri olan anayasa çalışmasına duyarsız kalamazdı. Panelimize katılarak duyarsız kalmadıklarını gösteren tüm hemşehrilerimize ve konuk konuşmacılarımıza teşekkür eder, yeni anayasa çalışmalarının ülkemize hayırlar getirmesini dilerim." dedi.

Programın takdimini İş'te Adıyaman Dergisi Yayın Yönetmeni Abdurrahman Fidancı yaparken, panelin oturum başkanlığını ise Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Av.Abdurrahman Dursun yaptı.

Konuşmacılar, Türkiye'yi "Yeni Anayasa" sürecinde nelerin beklediği ile ilgili görüşlerini paylaştı ve dinleyicilerle karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulundular. Dilipak ile Yurdatapan, Anayasa Uzlaşma Komisyonu yeni anayasa çalışmalarını sürdürürken, toplum genelinde temel hak ve özgürlükler konusunda duyarlılık oluşturmak ve demokrasi bilincinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla yurt çapında bu tür söyleşiler, paneller gerçekleştirdiklerini söyledi. Dünyanın birçok ülkesinin anayasalarından örnekler vererek, anayasa yapım sürecinin, yeni anayasanın yapısı, hazırlanması ve oylanma sürecini anlatan Dilipak ile Yurdatapan, anayasanın devletin değil, toplumun anayasası olduğunu ve toplumun uzlaşmasıyla oluşturulması gerektiğini ve vatandaşların görüş ve önerileriyle sürece katkıda bulunmaları gerektiğini söylediler.

İnteraktif bir atmosferde geçen panel plaket takdimi ile sona erdi. AGİD Başkanı Ahmet Oral, Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak'a, AGİD Hukuk Komisyonu Başkanı Av. İbrahim İnan, Müzisyen Şanar Yurdatapan'a, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av.Hacı Orhan ise oturum başkanı Av.Abdurrahman Dursun'a plaketlerini takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel AGİD'den Anayasa Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement