Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi, Sanığı Hayal Kırıklığına Uğrattı - Son Dakika
Güncel

Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi, Sanığı Hayal Kırıklığına Uğrattı

Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi, Sanığı Hayal Kırıklığına Uğrattı

Antalya'da gecekondusunu işgal etmekle suçladığı 10 çocuk babası inşaat ustası Nasreddin Şeker'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Murat Aydoğdu, hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis talep eden savcılığın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

25.02.2016 12:26

Antalya'da gecekondusunu işgal etmekle suçladığı 10 çocuk babası inşaat ustası Nasreddin Şeker'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Murat Aydoğdu, hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis talep eden savcılığın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Almanya'da yaşayan 40 yaşındaki Murat Aydoğdu, Antalya'nın Ermenek Mahallesi'nde 2B niteliğindeki arsa üzerinde bir evi alıp dekorasyonu yaptırmak üzere inşaat ustası 56 yaşındaki Nasreddin Şeker ile anlaştı. Aydoğdu daha sonra Almanya'ya gitti. Nasreddin Şeker evi baştan sona yenileyip bedelini Aydoğdu'dan talep etti. Ancak Aydoğdu, iddiaya göre eve yapılan harcamanın bedelini Şeker'e ödemedi. Antalya'da iki katlı bir evde hem ilk, hem de ikinci eşi ve 10 çocuğuyla oturan Şeker, parasını alamayınca dekorasyonunu yaptığı Aydoğdu'nun evine taşındı. Şeker, evin elektrik ve su aboneliklerini de üzerine aldı.

İşleri bozulup Türkiye'ye dönen Aydoğdu, evin tahliyesini istedi. Ancak Şeker, yaptığı harcamanın bedelini ödemediği gerekçesiyle bu talebi kabul etmedi. Evi satıp mali durumunu düzeltmeyi planlayan Aydoğdu, Şeker ile anlaşamayınca olay yargıya taşındı. Yargı süreci devam ederken Nasreddin Şeker, geçen 30 Ekim akşamı sokak ortasında boğazı kesilerek öldürüldü. Soruşturma sonucu Murat Aydoğdu ile beraberindeki H.D. ve M.A., cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı. Aydoğdu 'tasarlayarak insan öldürme' suçundan, diğer iki şüpheli ise 'cinayete yardım' suçundan tutuklandı. H.D. ve M.A. bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

CİNAYETİ BEN İŞLEMEDİM

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada suçlamaları kabul etmeyen Aydoğdu, cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi. Tadilat işlemlerinin 2005 yılında tamamlandığını, aynı yıl Almanya'da uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklandığını aktaran Aydoğdu, "2012 yılında tahliye edilip sınırdışı edilince geldim. Başım belaya girmesin diye Nasreddin Şeker ile yüz yüze hiç görüşmedim. Şeker'i öldüreceğim yönünde diğer sanıklara beyanda da bulundum. Ancak ben yapmadım. Cinayetin işlendiği saatlerde Ermenek Mahallesi'ndeki bir kültür merkezinde poker oynuyordum" diye savunma yaptı.

Duruşmada esas hakkındaki mütaalasını açıklayan cumhuriyet savcısı, ev yüzündün Nasreddin Şeker'e kin duyan sanığın plan yaptığı, olay günü yağmurlu havada elektriklerin de kesik olmasından istifade ederek otobüsten inen maktulü bıçakla öldürüp kaçtığı, yakalanmamak için de sahte kimlik kullanıp, cep telefonlarını da kapattığının anlaşıldığını söyledi. Aydoğdu yakalandığında üzerinde tabanca da bulunduğunu aktaran savcı, sanığın tasarlayarak kasten insan öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Cumhuriyet savcısı, cinayete yardım ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan H.D. ve M.A.'nın ise beraatını istedi.

SAVCILIK BENİ ANLAMADI

Son sözü sorulan Murat Aydoğdu ise "Ben bu suçu kabul etmiyorum. Cumhuriyet savcılığının beni anlamadığını düşünüyorum. Bu nedenle hayal kırıklığına da uğradım. Suçsuz olduğumdan beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum" dedi. Aydoğdu'nun avukatlarından Şakir Akça ise tahliye talebinde bulundu.

Tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi, Sanığı Hayal Kırıklığına Uğrattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement