Çelik'ten İhsanoğlu Yorumu: Eski ile Yeni Türkiye Yarışacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çelik'ten İhsanoğlu Yorumu: Eski ile Yeni Türkiye Yarışacak

16.06.2014 17:12  Güncelleme: 18:07

AK Partili Hüseyin Çelik, CHP ve MHP'nin çatı adayı ile ilgili "Siyasi mühendislik sonuçsuz kaldı." derken AK Parti'den de ilk tepkiler geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesini "Türkiye'de siyasi mühendislik bir kez daha sonuç almamıştır" diye değerlendirirken TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, "Muhalefetin siyaseti iflas etmiştir. Kılıçdaroğlu İhsanoğlu'nu, karşısına çıksa tanımaz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, "CHP ve MHP aday bulamamanın acziyeti içerisindeler" diye konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır ise, "Cumhurbaşkanı adayı çıkarmamaları hem seçmene karşı saygısızlık hem de kendi başarısızlıklarını ortaya koydu." dedi.

"KENDİ VEKİLLERİ BİLE HOŞNUT DEĞİL"

Kanal 24 televizyonunda soruları yanıtlayan Çelik, "CHP'li vekillerin üzerinde bile hemfikir olmadığı bir adayı çatı aday ilan ediyorsunuz. Bütün CHP tabanı niçin sempati ile baksın. Birçok açıklama var CHP'den, "Sağa açılmıştık, şimdi islamcılığa açılıyoruz" diyen var. "Bu çatı akar" diye tweet atan vekiller var. CHP'li vekilleri bile hoşnut etmeyen aday. MHP'ye gelince... MHP'nin tabanı milliyetçi muhafazakardır. MHP'nin bugünkü çatısı milliyetçi falan değil, ulusalcıdır. Ulusalcılık, manaevi yanı alınmış bir milliyetçiliktir" diye konuştu.

İhsanoğlu'nun AK Parti karşıtı medya ile sıkı fıkı olduğunu kaydeden Çelik, "Bu seçimde yeni Türkiye ve eski Türkiye yarışacak" dedi.

"SİYASETİ BİLMESİ LAZIM YOKSA..."

AK Partililer çatı adaya ilk tepkilerini "hayırlı olsun" diyerek gösterdiler. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, "Kimi Mısır doğumlu olduğuna takıyor, kimi başka bir şeye. Benim taktığım ise şu; Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için siyaseti bilmesi lazım, siyasetin tozunu yutması lazım. Ezilmesi lazım O zaman karşımıza Ahmet Necdet Sezer gibi bir aday çıkar" dedi.

"KARŞISINA ÇIKSA TANIMAZ"

Muhalefetin yaptığı siyasetin iflas ettiği görüşünü dile getiren Kuzu, "Çatı aday karşısında bir aday bulamamışlardır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıksa İhsanoğlu'nu kendisi de tanımaz" diye konuştu.

"KENDİ ADAYLARINI BULAMADILAR"

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, muhalefet partileri CHP ve MHP'nin kendi içerisinde bir aday bulamadıklarını belirterek, "Bunun aczi içerisindeler. Dolayısıyla ulusalcı siyasetinin, CHP ve MHP siyasetinin iflasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

"SEÇMENLERE KARŞI SAYGISIZLIK"

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, siyaset dışı bir adayın aranmasının ayrı bir garabet olduğunu iddia etti. Satır, partili olmayan bir arayışın doğru olmadığını savunarak şöyle dedi:

"Son seçimlerde CHP ve MHP'nin ne kadar az oy almış olsalar da belli bir seçmen kitlesi var. Buna rağmen bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarmamaları hem seçmene karşı saygısızlık hem de kendi başarısızlıklarını ortaya koydu. Partili aday arayışını doğru bulmuyorum. CHP ve MHP yönetimi yaptıkları işe güven duymadıklarını gösterir. Ben bir AK Partili olarak kendime siyasetime güvenmiyorum. İki partinin ortak aday çıkarması da garip bir durum. Kendi partilerinden bir aday çıkaramadılar. Seçmenlerine karşı saygısızlık. Bizim çıkaracağımız aday karşısında şansları yok. İlk turda bizim gösterdiğimiz adayımız alır. Cumhurbaşkanı adayı bütün toplumdan oy isteyecek."

Satır, adaylarının açıklanmasının Meclis çalışması ile orantılı olduğunu da kaydetti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Çelik'ten İhsanoğlu Yorumu: Eski ile Yeni Türkiye Yarışacak - Son Dakika


Advertisement