AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, Batı Trakya'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, Batı Trakya'yı Ziyaret Etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, Batı Trakya\'yı Ziyaret Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temel hak ve hürriyetlerine en kısa zamanda kamil manada sahip olacağına inandığını söyledi.

20.10.2013 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Batı Trakya Türk Azınlığı'nın temel hak ve hürriyetlerine en kısa zamanda kamil manada sahip olacağına inandığını söyledi.

AK Partili bir grup milletvekiliyle Batı Trakya'ya özel ziyaret gerçekleştiren Şentop, İskeçe ve Gümülcine'deki azınlık kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, soydaşlarla bir araya geldi.

Batı Trakya'daki temasları kapsamında İskeçe ve Gümülcine seçilmiş müftüleri Ahmet Mete ve İbrahim Şerif ile makamlarında görüşen Şentop, kapatılan İskeçe Türk Birliği (İTB) ve Gümülcine Türk Gençler Birliği'ne (GTGB)  gitti.

Şentop, GTGB'de yaptığı konuşmada, devletlerin 21. yüzyılın koşullarında vatandaşlarına haklarını vermek zorunda olduğunu ifade ederek, Türk Hükümeti'nin Batı Trakya Türk Azınlığı'nın durumuyla çok yakından ilgilendiğini belirtti.

Konuşmasına, "Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim" diyerek başlayan Şentop, şöyle konuştu:

"Bu sınırlar çizildiği günden beri bu bölgede yaşayan değerli kardeşlerimizle, hem soydaşlarımızla, hem dindaşlarımızla olan münasebetlerimiz, ilişkilerimiz, gönül bağımız devam etmiştir. Türkiye'de, yaklaşık on yıldan bu yana gerçekten burada yaşayan kardeşlerimizin ızdırabını, sıkıntısını sürekli kalbinde taşıyan, bunu yaşayan, her gün bunları düşünen Türkiye'de üzerine düşen mükellefiyetleri, vazifeleri yerine getirmeye çalışan bir iktidar, bir yönetim var. İnşallah önümüzdeki günler geçtiğimiz günlere göre çok daha iyi olacak. Kardeşlerimizin temel hak ve hürriyetlere kamil manada sahip olacağı bir ortamın, dünyanın gidişatını ele alarak söylüyorum, içinde bulunduğumuz şartları dikkate alarak söylüyorum, en kısa zamanda gerçekleşeceği kanaatindeyim."

Şentop'a Batı Trakya ziyaretinde aslen Batı Trakyalı olan Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra Kırklareli milletvekili Şenol Gürşan, Rize milletvekili Hasan Karal, Kırıkkale milletvekili Ramazan Can, Sivas milletvekili Hilmi Bilgin ve Bartın milletvekili Yılmaz Tunç eşlik etti. - Gümülcine

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, Batı Trakya'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement