AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, Esnaf Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, Esnaf Ziyaretinde Bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Birilerinin vatandaşımızın üzerine baskı kurmasına ve onların kanaatlerini aksine hareket etmesine, zorlamasına müsaade etmeyeceğiz.

10.02.2017 21:26

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Birilerinin vatandaşımızın üzerine baskı kurmasına ve onların kanaatlerini aksine hareket etmesine, zorlamasına müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Sorgun, kendisine eşlik eden AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve AK Parti İl Başkanı Ali Dündar ile Valilik ziyaretinin ardından merkez Artuklu ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Esnafın sorunlarını dinleyen Sorgun, baharla birlikte piyasanın canlanacağını söyledi. Sorgun, bir kıraathanede ikram edilen mırrayı içti. Burada gazetecilere açıklama yapan Sorgun, farklı etnik yapılarıyla bir arada yaşamayı başaran Mardin'in dünyaya örnek olduğunu belirtti.

Anayasa değişikliğine değinerek önemli bir sürecin başladığını, 18 maddelik değişikliğin her birinin birbirinden önemli maddeler içerdiğini kaydeden Sorgun, artık yeni bir hükümet etme sistemi getirdiklerini belirtti.

Sorgun, şöyle devam etti:

"Ama bazen ne yazık ki bunu rejim değişikliği gibi adlandırmak isteyenler bilerek veya bilmeyerek çıkıyor. Ama asla böyle bir şey söz konusu değildir. Yasama ile yürütmenin birbirinden net bir şekilde ayrılmasıdır. Bu sistemin adı Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Yasama, Meclis kendi görevini yapacak, kanunlar çıkartacak, yürütme de Meclisin çıkardığı bu yasaları etkin, hızlı, kararlı bir şekilde uygulamaya sokacak. Böyle hem ülkemizde hem de bölgemizde güçlü, hukuk temellerine dayanan ve adaletli, eşitlikçi, güçlü Türkiye'nin yolunu açmış olacağız. Önümüz bahar, inşallah hem mevsimsel olarak bahara gireceğiz hem de toplumsal ve sosyal olarak bahar gelecek."

Birilerinin vatandaşa baskı kurmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Sorgun, amaçlarının teröre bulaşmamış, şiddete bulaşmamış herkesin özgür iradesini sandığa yansıtabilmesi olduğunu, siyasi iktidar olarak bunun önünde bütün engelleri kaldırmak için ne gerekiyorsa sabır ve kararlılıkla uygulayacaklarını vurguladı.

Ahmet Sorgun, 80 milyon vatandaşın her birinin bireysel düşüncesi neyse bunu net bir şekilde sandığa yansıtması için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederek, "Birilerinin vatandaşımızın üzerine baskı kurmasına ve onların kanaatlerini aksine hareket etmesine zorlamasına müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Meydanları "hayır" diyenlere bırakmayacaklarını vurgulayan Sorgun, sistemin bir uzlaşma sistemi olduğunu, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, birçok öncü ve siyasi partilerin 18 maddenin halk tarafından büyük bir kabul görmesi için elinden geldiğince gayret ettiklerini dile getirdi.

Sorgun, "Bir de bunun geçmemesi için her güzel işte 'hayır' dedikleri gibi geçmişte dünyanın en büyük havalimanına da 'hayır' demişlerdi. Milletimizin duası ve desteği ile onların, 'istemezük' demelerine rağmen, bütün baskılarına rağmen ama asla biz bunlara meydanı bırakmayacağız." diye konuştu.

Bölge halkının "çukur siyaseti" yapanlara karşı arasına mesafe koyduğunu aktaran Sorgun, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Herkes kendi iradesiyle 'hayır' diyebilir, buna saygı duymak lazımdır. Ama kimsenin baskı kurmasına razı olmayacağız, bunu kabullenemeyiz. Milletimiz kimler 'hayır' diyor ve kimler 'evet' diyor diye bakıyor ve ona göre kararını veriyor. Vatandaşımız bunu en güzel şekilde anlıyor. Doğu ve Güneydoğu'da halkımız ferasetiyle çukur siyaseti yapanlar ile arasına bir mesafe koydu."

Sorgun, daha sonra beraberindeki heyetle Şırnak'ın İdil ilçesine geçti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, Esnaf Ziyaretinde Bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, Esnaf Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement