AK Partili Eronat 3 BDP'liden Tazminat Kazandı - Son Dakika
Güncel

AK Partili Eronat 3 BDP'liden Tazminat Kazandı

AK Partili Eronat 3 BDP\'liden Tazminat Kazandı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, BDP Milletvekilleri Baluken, Tan ve Kürkçü'den 15 bin lira manevi tazminat kazandı.

16.07.2013 14:12  Güncelleme: 14:20

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, 31 Ekim 2012'deki TBMM oturumunda, kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle açtığı davada, BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'den 15 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Eronat'ın avukatı Ayşe Üstünel Dağdelen ile BDP'li milletvekillerinin avukatları Bayram Arslan ve Yunus Bakihan Çamurdan katıldı.

Avukat Ayşe Üstünel, delillerin toplandığını, davalılar arasında anlaşma sağlanamadığını belirterek, davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

Avukat Arslan ve Çamurdan da müvekkillerinin sözlerinin eleştiri sınırlarında olduğunu savunarak, davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Hakim İsmail Ulukul, Baluken, Tan ve Kürkçü'nün, Eronat'a toplam 15 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Dava dilekçesinde, Oya Eronat'ın, TBMM'de 31 Ekim 2012'de konuşmasını yaparken, Altan Tan, İdris Baluken ve Ertuğrul Kürkçü'nün hakarette bulunduğu iddia edilerek, üç milletvekilinden toplam 60 bin lira manevi tazminat talep edilmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Partili Eronat 3 BDP'liden Tazminat Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement