AK Parti Mkyk Üyesi Savaş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Mkyk Üyesi Savaş Açıklaması

AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerde istikrar, zenginlik ve gelişme var. Çünkü bu mevcut yapı ve anayasa, 2023 hedeflerini gerçekleştirme noktasında sıkıntı yaratıyor.

05.06.2016 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerde istikrar, zenginlik ve gelişme var. Çünkü bu mevcut yapı ve anayasa, 2023 hedeflerini gerçekleştirme noktasında sıkıntı yaratıyor. Bu elbise bu ülkeye dar" dedi.

Savaş, partisinin Aydın İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada 1 Kasım seçimlerinde milletin AK Parti'nin omuzlarına ağır bir yük verdiğini, seçimlerde halkın kendi kaderine el koyduğunu bildirdi.

2019'da yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağına işaret eden Savaş, "Bizim bugünden itibaren çok çalışmamız gerekiyor. Bu çalışmayı 1 Kasım seçim sonuçlarına göre değil de 7 Haziran seçim sonuçlarına göre yapmamız gerekiyor. Gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Vatandaşın gönlünü kalbini alabilmek için. Hem hizmetimizle hem de çok çalışarak o kalbini kazanmamız gerekiyor." diye konuştu.

"Hedefimiz 2023"

Türkiye için önümüzdeki dönemde ekonomi, terör ve yeni anayasayla birlikte başkanlık sisteminin büyük önem taşıdığını belirten Savaş, şöyle devam etti:

"Hedefimiz 2023. Bu hedefe giderken ülkenin önündeki engelleri kaldırmak gerekiyor. Bunlardan bir tanesi yönetim sistemindeki tıkanıklıktır. Eğer 7 Haziran'la 1 Kasım arasında bu ülkede kriz çıkmamışsa, bu dava arkadaşlığından dolayı çıkmamıştır. Eğer başka bir partiden cumhurbaşkanı olsaydı, başka bir partiden başbakan olmuş olsaydı bu ülkede krizi görebilirdik.

Tabi işi şansa bırakmamak gerekiyor. Çünkü parlamenter sistemde kriz doğurmaya müsaittir. Bizim bir an önce yeni bir yapıyı gözden geçirmemiz gerekiyor. Zaten yeni yapı, cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesiyle fiili durum şuanda devam ediyor. Bu fiili durumu yasal çerçeveye oturtmamız lazım. İnşallah önümüzdeki dönem o yiğit, cesur Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yapacağız."

Savaş, darbe ruhunun ortadan kaldırılması, yeni bir anayasa ve bununla birlikte başkanlık sisteminin mutlaka gelmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerde istikrar, zenginlik ve gelişme var. Çünkü bu mevcut yapı ve anayasa, 2023 hedeflerini gerçekleştirme noktasında sıkıntı yaratıyor. Bu elbise bu ülkeye dar." ifadesini kullandı.

"Terör bu ülkenin gündeminden çıkacak"

Terörle mücadele konusuna da değinen Savaş, "Sayın başbakanımız da söyledi. Terör bu ülkenin gündeminden çıkacaktır. Kesin çıkacak ve kararlılıkla mücadele devam ediyor. 2023'e giderken ülkenin önündeki en büyük engellerden bir tanesi de budur. Bunun da üstesinden geleceğiz" dedi.

Savaş, önceki gün Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası ilçesinde dalış turizmini canlandırılması amacıyla batırılan uçağa ilişkin, "Onlar batırmakla meşgul, onların işi batırmaktır. Ama biz hep çıkartıyoruz, hep uçuruyoruz. Hava yolunu halkın yolunu yaptık, Türkiye uçuyor. 2019 yılında da o belediye binasının önüne AK Parti'nin bayrağını dikeceğiz" diye konuştu.

Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Mkyk Üyesi Savaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement