AK Partili Göktaş'tan Fenerbahçe-Ankaragücü Maçı İçin Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

AK Partili Göktaş'tan Fenerbahçe-Ankaragücü Maçı İçin Suç Duyurusu

AK Partili Göktaş\'tan Fenerbahçe-Ankaragücü Maçı İçin Suç Duyurusu

Ankaragücü futbolcusu Kağan Söylemezgiller'e Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu tarafından gönderildiği iddia edilen telefon mesajlar 'şike' tartışmalarına neden oldu.

02.06.2011 14:45

Süper Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında Fenerbahçe ile Ankaragücü arasında İstanbul'da oynanan ve ev sahibi ekibin 6–0'lık üstünlüğüyle biten karşılaşmadan önce Ankaragücü futbolcusu Kağan Söylemezgiller'e Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu tarafından gönderildiği iddia edilen telefon mesajlar 'şike' tartışmalarına neden oldu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, avukatı Ahmet Metin Genç ile Trabzon Adliyesi'ne gelerek, Ankaragücü'nde oynayan Kağan Söylemezgiller'e gönderilen mesajlar, CD ve kendisine gönderilen imzasız bir mektupla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderillmek üzere Trabzon Cumhriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde açıklama yapan Kemalettin Göktaş, maçın ardından Ankaragücü'den bir futbolcuya Emre Belözoğlu tarafından telefon edildiğini söylediğini belirterek, şöyle dedi:

"Bu futbolcunun ismi açıklamamıştım. Daha sonra bu oyuncunun Kağan Söylemezgiller olduğu ve mesajın içeriği ortaya çıktı. Tüm kamuoyu da bunu duydu. Bana da bir imzasız mektup geldi. Bu mektupta da tüm detaylar belirtiliyor. Bunlar spor ahlakına uygun olmayan, şike olan davranışlardır. Hukuken bu suçtur ve bunun takipçisi olmak içinde dilekçemizi hazırlayıp adliyeye verdik. Sporda kirliliğin oluşmaması, sürmemesi ve spora saha dışı ellerin sokulmamsı noktasında kararlı mücadelemiz sürecektir. Bu işin peşini sonuna kadar bırakmayacağız. Gerekirse uluslararası mahkemelere de başvuracağız. Bizim iki talebimiz var. Bir suç duyurusu, diğeri de ligin tescil edilmemesi. Ligde yaşananlar yenilir yutulur cinsten değil. Mesaj olayında ismi geçen herkesten şikayetçi oluyorum. Zaten Ankaragücü maçı da bütün gerçeği ortaya koymuştur. Bana tehdit mesajları değil ancak küfürlü çok sayıda mesaj geldi. Ayrıca Facebook'ta da benim aleyhimde mesajlar var. Bunların hepsinin takipçisi olacağım. "

Göktaş'ın avukatı Ahmet Metin Genç ise, Fenerbahçe-Ankaragücü maçı öncesi Ankaragücülü oyuncu Kağan Söylemezgiller'e gönderilen mesajlar, ellerinde bulunan CD ve imzasız mektup ile ilgili olayda adı geçen Emre Belözoğlu ve Ekrem Okumuş hakkında "şike" iddiası ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Partili Göktaş'tan Fenerbahçe-Ankaragücü Maçı İçin Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement