Akdeniz'in En Büyük Golf Kompleksi The Montgomerıe Maxx Royal - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'in En Büyük Golf Kompleksi The Montgomerıe Maxx Royal

Akdeniz\'in En Büyük Golf Kompleksi The Montgomerıe Maxx Royal

The Montgomerie Maxx Royal, 7-10 Kasım 2013 tarihleri arasında European Tour Final serisinin yarı finali olarak kabul edilen Turkish Airlines Open'a ev sahipliği yapacak.

19.09.2013 11:15

The Montgomerie Maxx Royal, 7- 10 Kasım 2013 tarihleri arasında European Tour Final serisinin yarı finali olarak kabul edilen Turkish Airlines Open'a ev sahipliği yapacak.

Maxx Royal bünyesinde yer alan Akdeniz'in en büyük golf kompleksi olan The Montgomerie Maxx Royal, 18 çukurlu sahasıyla 10 km'lik bir sahil şeridinde yer alıyor ve 5+ yıldızlı otelle destekleniyor. Sahaların ünlü mimarlar tarafından tasarlanmış olması, birbirinden çok farklı özelliklerde ve dünya standartlarının üzerinde olmaları Belek'teki golfü Akdeniz ülkelerindeki rakiplerinin önüne geçiriyor. En iddialı golf sahası, Colin Montgomerie imzasını taşınıyor.

Antalya Belek'te, misafirlerine golf keyfi yaşatan The Montgomerie Maxx Royal Golf Kulübü, dünyanın en iyi golfçüleri arasında yer alan Colin Montgomerie tarafından tasarlandı. Belek'in en iddialı golf tesisi olma özelliğine sahip The Montgomerie Maxx Royal'de kalite, eşsiz tasarım ve sunumla birleşiyor.

The Montgomerie Maxx Royal'in de yer aldığı Belek, 15 kilometrelik sahil şeridinde yer alan 15 şampiyona sahası ve 5 beş yıldızlı otelleriyle, uluslararası havaalanına 30 km mesafede yer alan iklimi, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyanın en kompakt golf merkezi olma özelliğine sahip bir golf destinasyonu olup son yıllarda golf turistlerin öncelikli tercihleri arasında yer alıyor.

TIGER WOODS'UN KONAKLAYACAĞI ODA GÖZ KAMAŞTIRIYOR

7 milyon dolar toplam ödüllü turnuvada dünya sıralamasında ilk sırada bulunan Tiger Woods da mücadele edecek. Dünya golfünün yaşayan efsanesi Tiger Woods'un turnuva süresince konaklayacağı yer ise görenleri büyüledi.

MONTGOMERIE MAXX ROYAL GOLF SAHASI

Montgomerie Maxx Royal golf sahası, Türkiye'nin ikinci imzalı sahası olma özelliğini taşıyor. Dünya golfünün efsane isimlerinden İskoç oyuncu Colin Montgomerie'nin imzasını taşıyan saha 1 Eylül 2008 tarihinde hizmete girdi.

2006 yılının Mart ayında tasarım çalışmaları başlayan sahanın inşaatı 2007 yılının Haziran ayında start aldı. Colin Montgomerie ile birlikte European Golf Design tarafından tasarlanan saha çevreci bir anlayışla inşa edildi.

104 hektarlık geniş bir alan üzerinde bulunan 72 par'lık, 6492 metre uzunluğundaki 18 çukurlu Montgomerie Maxx Royal Golf Sahası'nda sekiz adet göl bulunuyor.

Colin Montgomerie, Akdeniz bölgesinde imzasını taşıyan ilk saha olma özelliğini taşıyan Montgomerie Maxx Royal Sahası'nı şu sözler değerlendirmişti Saha dizayn ederken en çok dikkat ettiğim şey doğallık. Bu saha bol ağaçlı ve kumlu bir alanda inşa edildi. Bu muhteşem arazide tasarım için çok fazla şey yapmamıza gerek yoktu. İki yıllık bir çalışma sonucunda bütün çukurları çok özel bir saha ortaya çıktı.

Montgomerie Maxx Royal Golf Sahası'nda mükemmellik için her ayrıntı düşünüldü. Sahadaki bunker'lar için özel kum üretildi. Amerika'nın ünlü sahalarında kullanılan kumun aynısı Aydın Söke'de özel olarak üretildi. Kumlar için Amerika'dan GCSAA onayı alındı. Kumun en önemli özelliği drenaj kanallarını kapatmaması. Ayrıca bunker'a düşen top kumun içine çok fazla gömülmediği için oyuncuya rahat vuruş imkanı sağlıyor. Yağmur sonrası betonlaşmayan bu özel kumun beyaz renk olması sahaya estetik bir güzellik katıyor.

Belek'teki diğer sahaların birçoğunda kullanılan Bermuda çimi yerine green'lerde Bent grass kullanıldı. Bu çimin özelliği green'i daha hızlı hale getirmesi ve kısa vuruşlarda oyunculara daha isabetli vuruş şansı sağlaması.

SAHANIN KÜNYESİ

Adı Maxx Royal Montgomerie

Tasarım Colin Montgomerie (European Golf Design ile birlikte)

Alan 104 hektar

Par 72

Uzunluk 6492 m metre

Green Çukur başına ortalama 600 metrekare

Tee Çukur başına dört, her çukurda yaklaşık 600 metrekare

Fairway Zorlu, farklı stratejilere açık

Bunker (Waste bunkerlarla birlikte) Yaklaşık yedi hektar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdeniz'in En Büyük Golf Kompleksi The Montgomerıe Maxx Royal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement