Akil İnsanlar'a Trabzon'da Üst Düzey Koruma - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar'a Trabzon'da Üst Düzey Koruma

Akil İnsanlar\'a Trabzon\'da Üst Düzey Koruma

Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden Oral Çalışlar, "Dışarıdaki protestocularla da konuşmamız gerektiğini söylediniz."

06.05.2013 19:07  Güncelleme: 12:32

Toplantının sonunda değerlendirmelerde bulunan Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden Oral Çalışlar, "Dışarıdaki protestocularla da konuşmamız gerektiğini söylediniz. Konuşmak isteyenle konuşuyoruz. Zonguldak'ta 20 kişi girdiler içeriye, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyerek toplantıyı sabote ettiler, gittiler. Burada konuşma kültürü olanla konuşabiliriz" dedi. Heyet üyesi Yıldıray Oğur ise "3 hafta önce Diyarbakır'da neredeyse aynı cümlelerle anlattım. Sürecin temel dinamikleri çok vicdani ve insani bir yerde duruyor" diye konuştu.

Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez ise eleştirileri şöyle yanıtladı:

"Türkiye gerçekten ilk kez bazı şeyleri konuşuyor. Biri çözüm süreci, ikincisi anayasa meselesi. Hep birileri yapıyordu bizim adımıza, şimdi halkın temsilcileri yapıyor. Sorunlar var ama bu heyecan verici bir şey. Dışarıdaki güvenlik önlemleri eleştirildi. Güvenlikli toplantı yapmak istiyoruz, tam da bugün yaptığımız gibi. Kimsenin başkasının sözünü kesmediği toplantı yapmak istiyoruz. Aksi halde elde etmek istediğimiz sonucu alamıyoruz. Biz üzüm yemek istiyoruz. Sürece ilişkin olarak kendi değerlendirmelerimizi yapıp sizin görüşlerinizi alıyoruz. Kimse 'Bizi konuşturmadılar' diyemez. Ama öbür durumda emin olun ciddi sıkıntılar oluyor. Slogan atan arkadaşlar gelir, oturur konuşuruz. Ama burası bir şov meydana değil. Burası konuşup hasbıhal edebileceğimiz bir mekandır. Davet ederken hakaret yediğimiz kişiler de vardı. O kişileri de kolundan tutup getiremeyiz herhalde. Türkiye'de de çoğunluk süreci destekliyor. İnsanların kafasını mı değiştirelim? Karadeniz illerinde hiçbir siyasi parti il başkanını çağırmadık. Kimseye özel muamele yapmıyoruz. Bu format buna uygun değil. Burada da salona girmek isteyen il başkanı arkadaşlarımız oldu ama çağırmama sebebimiz budur. Bu sorun yılların, 10 yılların sorunudur. 30 günde, 300 günde bitecek sorun değildir. Ama gidişat olumlu yöndedir. İnşallah bu süreçten de Türkiye'de hepimiz için hayırlısı olacak bir sonuç çıkar."

KATILIMCILARA TEPKİ GÖSTERDİLER

Toplantının sonunda Akil İnsanlar Heyeti üyeleri ve katılımcılar otelden ayrılırken dışarıda toplanan MHP ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri tarafından protesto edildi. Bazı katılımcılar protestoculara yanıt verince çıkan gerginliğe araya jandarma girdi. Kısa süreli arbedenin ardından heyet üyeleri ve katılımcılar otelden gruplar halinde ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar'a Trabzon'da Üst Düzey Koruma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement