Akil İnsanlar Heyeti'nden Şehit Ailesini Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Heyeti'nden Şehit Ailesini Ziyaret

Akil İnsanlar Heyeti\'nden Şehit Ailesini Ziyaret

Akil İnsanlar İç Anadolu bölgesi heyeti Jandarma Astsubay Kazım Faydacı'nın Talas'daki evine gitti.

17.04.2013 22:08  Güncelleme: 10:12

Akil İnsanlar İç Anadolu bölgesi heyeti Jandarma Astsubay Kazım Faydacı'nın Talas İlçesi'ndeki evine giderek babası Yaşar, annesi Meryem Faydacı'yı ziyaret etti.

Oğlunun şehit düşmesinden sonra kanser olduğunu söyleyen Meryem Faydacı, heyet başkanı Ahmet Taşgetiren'e "Biz yaşadık bu acıyı, başkaları artık yaşamasın. Ülkemiz, dirlik ve birlik içinde olsun. Allah da bize sabır versin?'' dedi. Görüşme sırasında baba Yaşar Faydacı göz yaşı döktü. Akil İnsanlar heyeti daha sonra, Melikgazi İlçesi Kiçikapu Semti'nde bulunan Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi'ne geldi.

Hayli gergin bir hava gerçekleşen görüşmede, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, başkan Taşgetiren ve heyet üyelerine, "Bir gerek dernek, gerekse üyeler olarak bu sürece karşıyız. Zira, bu konuda bir numaralı muhatap bizler olması gerekirken, maalesef muhatap alınmadık. Hassasiyetlerimiz göz önüne alınmadı. Birileri hak istiyor. Ne hakkı?" dedi.

Türkler ve Kürtlerin yıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşadığını kaydeden Ali Yavuz, "Milletvekillerinin çıkıp televizyona Kürdistan demesi bizi rahatsız ediyor. Kürtler bizim kardeşlerimizdir. Etle tırnak gibiyiz ama şimdi benim ayağımı alan, binlerce şehidin kanına giren terör örgütünü muhatap alıyorsunuz. Biz bunlara hesap sormak isterken, neyin barışını yapıyorsunuz? Bizim şehitlerimiz için vatan sağ olsun derken, çeşitli nedenlerle işkence görürken hiç isyan etmedik. Şehit kanından aldığımız bayrağımızın yerine ne koyacaksınız? Çok ama çok rahatsızız. Terör örgütünü muhatap almadan terörü çözümleyin" diye konuştu.

ŞEHİT AİLELERİNDEN TEPKİ: APO'YA SELAM GÖTÜRÜN

Ali Yavuz, derneğin üyelerinin 'Bunlarla görüşmeyin' demesine rağmen misafirperverlik gösterdiklerini anlatırken, "Önce, devletimize, bayrağımıza saygı göstersinler. Bunlardan dolayı gururumuz inciniyor. Şu anda sizlerle burada görüşmekten de rahatsızız. Çok gerginiz, çok rahatsız olduğumuzu bir kez daha dile getiriyorum. Hassasiyetlerimizi göz önüne almadınız?'' dedi.

Bu sırada dernek binasındaki şehit yakınları ve gazilerin 'Kaçakçıların ailelerine 200 bin TL verdiniz. Şehit yakınlarının ve gazilerin maaşlarında düzenleme yapmadınız.', 'Bayrağımıza sahip çıkmıyorsunuz.', 'T.C.'yi kaldırıyorsunuz, şehitlerimizin kemiği sızlıyor.' sözleri yükselmeye başlayınca, Ahmet Taşgetiren, "Biz sizi dinlemeye geldik. Bu sözlerinizi hem raporumuza yazacağız hem de gördüğünüz gibi medya da yansıtacak?'' dedi.

Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren çıkışta gazetecilere tepkilerle ilgili olarak, "Biz, buraya dert dinlemeye, onlara çözümü anlamaya gelmiştik." demekle yetindi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Heyeti'nden Şehit Ailesini Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement