Akkiraz "Alevi Düşmanlığı" İçeren Mektubu Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Akkiraz "Alevi Düşmanlığı" İçeren Mektubu Değerlendirdi

Akkiraz "Alevi Düşmanlığı" İçeren Mektubu Değerlendirdi

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, 12 Eylül dönemi Emniyet Genel Müdürü Refet Küçüktiryaki'ye ait olduğu öne sürülen mektuptaki ifadeleri değerlendirdi.

16.11.2012 10:16  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu tarafından incelenen ve 12 Eylül dönemi Emniyet Genel Müdürü Refet Küçüktiryaki'ye ait olduğu öne sürülen mektuptaki ifadeleri değerlendirerek, "Bunun durumun çok vicdani olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Türkiye'deki darbe ve muhtıraları araştıran Nimet Baş başkanlığındaki meclis komisyonu, son olarak eski Emniyet Genel Müdürleri'nden Refet Küçüktiryaki'yi dinlemiş ve Küçüktiryaki'ye ait olduğu öne sürülen mektubu sormuştu. Küçüktiryaki, "Beni Amerika keşfetti. Beni, Emniyet Genel Müdürü olarak atayan başbakan değildir. En çok Alevi ve Kızılbaş soykırımı yapan benim. Ankara'da 'Aleviler'in kurtarılmış bölgesi' diye anılan mahallede işkence yapan Ankara emniyet müdürünü atayan benim, Yavuz Sultan Selim'den sonra en büyük Alevi Kızılbaş düşmanı benim. Malatya'da 40 bin Alevi'ye kan kusturdum" ifadelerinin bulunduğu mektubun kendine ait olmadığını öne sürmüştü.

Alevi kökenli CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu sözlerin neden söylendiğine anlam veremediğini belirtti. İfadeleri, vicdani bulmadığını ve Türkiye'de yaşayan hiçbir vatandaşa ayrım yapılmaması gerektiğini kaydeden Akkiraz, şöyle konuştu:

"Neyi neden söylüyor, ben bunlara vakıf değilim. Ama insanoğlunun hiçbir şekilde, hele hele ülkesinde vergilerini verip vatandaşlık yükümlülüklerini yerine getirdiği sürece, hiçbir ayrım yapılmadan vatandaş haklarının verilmesi lazım. O vatandaşın hakkını alması lazım. Ben oradayım işte, oradaki ayrışmanın, ötelenmenin çok insani olmadığını, hakkaniyetli olmadığını, birazda vicdansızlık olduğunu söylemek istiyorum."

Akkiraz, Küçüktiryaki hakkında yargıya başvurup vurmayacağına ilişkin bir soruya ise, "O konularda bilgili olan, vekil arkadaşlarım konuyla iştikal ediyorlar. İstişare halinde olacağız ben şimdi vakıf değilim o yüzden bir şey demiyorum" yanıtını verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akkiraz 'Alevi Düşmanlığı' İçeren Mektubu Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement