AKP'li Milletvekilinden Emre Belözoğlu İçin Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

AKP'li Milletvekilinden Emre Belözoğlu İçin Suç Duyurusu

AKP\'li Milletvekilinden Emre Belözoğlu İçin Suç Duyurusu

Ankaragücü futbolcusu Kağan Söylemezgiller'e Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu tarafından gönderildiği iddia edilen telefon mesajları "şike" tartışmalarını ülke gündemine taşımıştı.

02.06.2011 17:20

Süper Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında Fenerbahçe ile Ankaragücü arasında İstanbul'da oynanan ve Fenerbahçe'nin 6 - 0 üstünlüğüyle biten karşılaşmadan önce Ankaragücü futbolcusu Kağan Söylemezgiller'e Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu tarafından gönderildiği iddia edilen telefon mesajları tartışma yaratmış ve "şike" tartışmalarını ülke gündemine taşımıştı. Ak Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş da, avukatı Ahmet Metin Genç ile Trabzon Adliyesi'ne gelerek, Ankaragücülü oyuncu Kağan Söylemezgiller'e gönderilen mesajlar, CD ve kendisine gönderilen imzasız bir mektupla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderillmek üzere Trabzon Cumhriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Kemalettin Göktaş, söz konusu maçın ardından Ankaragücü'den bir futbolcuya Emre Belözoğlu tarafından telefon edildiğini söylediğini belirterek, "Bu futbolcunun ismi açıklamamıştım. Daha sonra bu oyuncunun Kağan Söylemezgiller olduğu ve mesajın içeriği ortaya çıktı. Tüm kamuoyu da bunu duydu. Bana da bir imzasız mektup geldi. Bu mektupta da tüm detaylar belirtiliyor" dedi.

Kemalettin Göktaş, "Bunlar spor ahlakına uygun olmayan, şike olan davranışlardır. Hukuken bu suçtur ve bunun takipçisi olmak içinde dilekçemizi hazırlayıp Adliye'ye verdik. Sporda kirliliğin oluşmaması, sürmemesi ve spora saha dışı ellerin sokulmamsı noktasında kararlı mücadelemiz sürecektir. Bu işin peşini sonuna kadar bırakmayacağız. Gerekirse uluslararası mahkemelere de başvuracağız. Bizim iki talebimiz var. Bir suç duyurusu, diğeri de ligin tescil edilmemesi. Ligde yaşananlar yenilir yutulur cinsten değil. Mesaj olayında ismi geçen herkesten şikayetçi oluyorum. Zaten Ankaragücü maçı da bütün gerçeği ortaya koymuştur. Bana tehdit mesajları değil ancak küfürlü çok sayıda mesaj geldi. Ayrıca Facebook'ta da benim aleyhimde mesajlar var. Bunların hepsinin takipçisi olacağım" dedi.

Göktaş'ın avukatı Ahmet Metin Genç ise, Fenerbahçe-Ankaragücü maçı öncesi Ankaragücülü oyuncu Kağan Söylemezgiller'e gönderilen mesajlar, ellerinde bulunan CD ve imzasız mektup ile ilgili olayda adı geçen şüpheliler Emre Belözoğlu ve Ekrem Okumuş hakkında "şike" iddiası ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AKP'li Milletvekilinden Emre Belözoğlu İçin Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement