Alaplı'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Alaplı'dan Kısa Kısa

Alaplı\'dan Kısa Kısa

Alaplı Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı.

02.04.2018 17:10

Alaplı Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Nuri Tekin, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, belediyede 4 yılı acısıyla tatlısıyla geride bıraktıklarını söyledi.

Son 4 yılda gözle görülür güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Alaplı Belediyesinde acısıyla tatlısıyla 4 yılımızı geride bıraktık. Ben şu ana kadar verilen desteklerden dolayı belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Alaplı da 4 yılda gözle görülür ve halkımızın da takdir ettiği güzel çalışmalar içinde girdik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Tabi eksiklerimiz olabilir. Ama biz elimizden geldiği kadarıyla gecemizi gündüzümüze kadar Alaplı'mıza hizmet etmeye çalıştık."

Toplantı'da, faaliyet raporu oy birliği ile kabul edilmesini ardından Meclis içi görevlendirme seçimlerinde açık oylamayla yapılan Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Emine Uysal, Abdullah Ateş, Ramazan Akdeniz, Recep Erdoğan ve Melek Bozkurt seçildi.

İmar Komisyonu üyeliklerine ise Emine Uysal, Hakan Uysal, Yaşar Çevik, Yüksel Koçak ve Yaşar Karacan oy birliğiyle, kapalı oylamayla yapılan Encümen üyeliklerine ise Yaşar Çevik ve Emine Uysal oy çokluğuyla seçildi.

Zararlı ot ilacı ile mücadele

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, fındık bahçesindeki otları kurutmak için atılan yabancı ot ilaçlarının bahçelerde faydalı olan böceklerin barınma ve beslenme alanlarını yok ettiğini ve doğaya zarar verdiğini bildirdi.

Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, gecen yıl fındık bahçelerindeki otları kurutmak için atılan zehirli ilaçlardan dolayı milyonlarca arı ölümleri gerçekleştiğini söyledi.

Alaplı organik fındığı yaygınlaştırmak için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Fındık bahçelerindeki zararlı otları temizlemek için atılan ot ilaçları başta fındık ağaçlarına zarar verirken bahçeye faydalı olabilecek böceklerin barınma ve beslenme alanlarını da yok etmektedir. Doğal denge bozulmakta olup arı ölümleri bu zamanlarda artmaktadır. Biz odamıza bağlı üyelerimize bu konularda sürekli ikazlarda buluyoruz. Çiftçilerimiz bahçelerine zararlı ot ilacı yerine tırpan yaparak temizlemelerini istiyoruz. Oda olarak organik fındık tarımına büyük önem veriyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alaplı'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement