Alaşehir'de Sezonun İlk Üzüm Hasadı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Alaşehir'de Sezonun İlk Üzüm Hasadı Yapıldı

Alaşehir\'de Sezonun İlk Üzüm Hasadı Yapıldı

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, yılın ilk üzüm hasadı yapıldı.

17.07.2011 15:55

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, yılın ilk üzüm hasadı yapıldı. Piyadeler Beldesi'nden çiftçi Süleyman Ülkem'in yetiştirdiği, 'Trakya Erken Eren' cinsi ilk mahsül üzüm, kilosu 1. 30 TL'den alıcı buldu. Tüccar Necati Özdemir, yılın ilk hasadı olan üzümü Aydın'ın Kuyucak İlçesi'nden özel olarak getirttiği sepete yerleştirip, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdi.

Yılın ilk üzüm hasadı için Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ne bağlı Piyadeler Beldesi'nde tören düzenlendi. Törene, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP Alaşehir İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Arıkan, yaş üzüm tüccarı Necati Özdemir, üretici Süleyman Ülkem ve vatandaşlar katıldı. Üzüm üreticisi Süleyman Ülkem, sezonun ilk mahsülünü yetiştirip, satmanın sevincini yaşadğını belirterek, "Zirai ilaç, gübre, mazot ve bağ bakım giderleri çok yüksek. Giderlerin düşürülmesiyle daha rahat ve daha verimli çiftçilik yapabileceğiz. Bu sıkıntıları milletvekillerimizin bizlere sahip çıkmasıyla aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Üzüm Tüccarı Necati Özdemir ise bu bölgede her yıl ilk ürünü kendisinin satın aldığına dikkati çekip, "Bu ürünü iç pisayaya veririm. İlk ürüne, bereketli olması için kadın eli değmesini istedik. Bu nedenle CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz'ü davet ettik. Bu yıl iklim şartlarının olumsuz olması nedeniyle ilk mahsülün alınması yaklaşık 15 gün kadar gecikti. Üzüm fiyatları bu yıl üreticiyi memnun edecek seviyede. Ürünler çok kaliteli ve albenisi iyi. Üreticilerimiz artık bilinçlendi. Atadan kalma çiftçilik değil, teknolojik ve bilimsel çiftçilik yapılabiliyor. Ülkemizde dünya standartları seviyesinde üzüm yetiştirebiliyor. Bu da bize dünyada üzüm üreten ülkelerle rekabet edebilme fırsatı veriyor" diye konuştu.

KURDELEYİ VEKİL ÖZ KESTİ

Konuşmalmarın ardından ilk hasadın yapılması için kurdeleyi CHP Manisa milletvekili Sakine Öz kesti. Öz, "Kışın budama ile başlayan, gübreleme ile devam eden onca uğraş ve emeğin sonunda bunun ilk meyvesini hasat etmek çok onurlu ve gururlu bir tablo. Çiftçilik zor ve meşaketlidir. Bunun karşılığında emeğin karşılığını alamamak hepsinden zordur. Üreticilerimizin birlikler kurarak, kooperatifleşerek sorunlarını çözmede daha güçlü olacaklardır. Bizler sizlerin sorunlarının Ankara'daki savunucusu ve dile getireni olacağız. Yılınızın bereketli olmasını diliyorum" dedi.

İLK ÜRÜN KILIÇDAROĞLU'NA

Yılın ilk mahsülü 'Trakya Erken Eren' cinsi üzüm kilosu 1. 30 TL'den alıcı buldu. Tüccar Necati Özdemir, yılın ilk hasadı olan üzümü Aydın'ın Kuyucak İlçesi'nden özel olarak getirttiği sepete yerleştirip, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdi. Özdemir, "Genel başkanımızın bundan sonraki ilk seçimde başbakan olması dileğimizle ilk üzümü ona gönderiyoruz" diyerek, sepeti milletvekili Öz'e teslim etti. - Manisa/ Alasehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alaşehir'de Sezonun İlk Üzüm Hasadı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement