Lodos Aliağa'da 695 Yıllık Cami Minaresinin Külahını Devirdi - Son Dakika
Güncel

Lodos Aliağa'da 695 Yıllık Cami Minaresinin Külahını Devirdi

Lodos Aliağa\'da 695 Yıllık Cami Minaresinin Külahını Devirdi

İzmir'in Aliağa ilçesinde saatteki hızı 70 kilometreye kadar çıkan lodos, 695 yıllık tarihi Balaban Paşa Cami minaresinin külah bölümünü devirdi.

02.02.2015 16:34  Güncelleme: 14:14

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde saatteki hızı 70 kilometreye kadar çıkan lodos, 695 yıllık tarihi Balaban Paşa Camisi'nin minaresinin külah bölümünü devirdi. Şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

Ege ve Marmara'da bölgelerinde etkili olan şiddetli lodos, İzmir'in Aliağa İlçesi'nde de kendini hissettirdi. Saatteki hızı 70 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle 695 yıllık Balaban Paşa Camisi minaresinin külah bölümü devrildi. Caminin 1320 yıllarında Saruhanlı Beyliği'nin komutanlarından Balaban Paşa'nın bölgeyi fethiyle kiliseden camiye çevrildiği belirtildi. Minarenin külah parçaları şans eseri herhangi birini yaralamadı. Cami bahçesindeki 100 yıllık çınar da, şiddetli lodosa dayanamayarak devrildi.

KİREMİTLER ARAÇLARA HASAR VERDİ

Ayrıca şiddetli lodos ilçede Güzelhisar Mahallesi Köprülü Caddesi üzerindeki bir binanın çatısından savrulan kiremit parçaları park halindeki bir minibüsün üzerine savrulup maddi hasara yol açtı. Güzelhisar, Karaköy, Uzun Hasan mahallelerinde bazı telefon direklerinin devrildiği kaydedildi. İlçe merkezinde ise bazı ağaçların dallarından kıldığı; reklam tabaları, trafik levhaları ve trafik ışıklarının zarar gördüğü belirtildi. Yapılan uyarılar üzerine ilçede balıkçı tekneleri ile küçük gemiler denize açılmadı. Balıkçı teknelerinin Güzelhisar Çayı'na ya da Çakmaklı Balıkçı Barınağı'na çekildiği belirtildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lodos Aliağa'da 695 Yıllık Cami Minaresinin Külahını Devirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement